Pentru multe persoane deținerea unei case este un vis care de cele mai multe ori pare greu de atins. Însă, prin foarte multă muncă, chibzuință, răbdare, acest vis se poate îndeplini mai repede decât ne-am putea imagina. Lucrurile trebuie să fie luate pas cu pas pentru ca acest vis să se transforme în realitate într-o perioadă de timp cât mai scurtă.

Chiar daca îți dorești achiziționarea unei case cu 3 sau 4 camere nu trebuie să refuzi posibilitatea achiziționării unei garsoniere pentru că acesta este primul pas care trebuie să fie făcut pentru a putea ajunge la obiectivul suprem. Prețurile la care sunt comercializate garsonierele sunt mult mai mici decât prețurile la care sunt comercializate apartamentele ceea ce înseamnă că achiziționarea unei garsoniere se realizează mai simplu. Dacă stai cu chirie și aștepți momentul în care vei achiziționa apartamentul mult visat este foarte posibil ca acest lucru să nu se întâmple niciodată. De ce? Pentru că este necesară o sumă de bani foarte mare care nu poate fi strânsă în cazul în care alegi să locuiești cu chirie.

De ce achiziționarea unei garsoniere este o idee bună ?

Multe dintre persoanele care doresc achiziționarea unei case își îndreaptă atenția către achiziționarea unei garsoniere. Motivele pentru care are loc o astfel de situație sunt multiple și țin de fiecare persoană în parte. Însă, există și o serie de avantaje populare care fac ca achiziționarea unei garsoniere să fie una dintre cele mai bune investiții pe care o poți face. Iată care sunt cele mai importante motive pentru care trebuie să te gândești foarte serios la achiziționarea unei garsoniere atunci când ești la început de drum și vrei să ai propria ta casă:

  1. Oferă un spațiu de locuit fără a fi necesară plata unei chirii. Este un aspect foarte important având în vedere că a crescut foarte mult nivelul care trebuie achitat pentru a putea locui cu chirie. De asemenea, achiziționarea unei garsoniere oferă liniștea necesară pentru a putea munci și pentru a putea lucra pentru atingerea următorului nivel și anume achiziționarea unui apartament mult mai spațios. Din momentul în care vei face acest pas vei avea un venit stabil care va proveni din închirierea garsonierei. Acest venit te va ajuta să plătești mult mai repede costul care trebuie achitat în schimbul achiziționării apartamentului.
  2. Este ușor de întreținut. Pentru că nu are o suprafață foarte mare, garsoniera este una dintre locațiile utilizate pentru locuit care sunt foarte ușor de întreținut atât din punct de vedere al activităților casnice cât și din punct de vedere al costurilor care trebuie achitate.
  3. Garsoniera Titan este locația perfectă pentru persoanele care sunt singure dar și pentru cuplurile care sunt la început de drum și care nu au nevoie de foarte mult spațiu. Din momentul în care apar copiii este clar că va fi nevoie de un spațiu de locuit mult mai generos din punct de vedere al dimensiunilor avute. Însă, până să se întâmple o astfel de situație vă puteți clădi viitorul într-o garsonieră confortabilă din toate punctele de vedere.
  4. Oferă intimitatea de care ai nevoie. Oricât de mult ți-ai iubi părinții vine momentul în care simți nevoia de a avea un nivel de intimitate cât mai mare, de a fi independent în totalitate. Achiziționarea unei garsoniere este soluția prin care beneficiezi de toată intimitatea și independența de care ai nevoie pentru a te putea dezvolta cât mai bine atât din punct de vedere personal cât și din punct de vedere profesional.

Sfaturi de care trebuie să ții cont pentru a putea achiziționa o garsonieră utilă

Există o serie de aspecte care trebuie să fie analizate pentru a putea achiziționa o garsonieră care să fie cât mai utilă din toate punctele de vedere. Având în vedere că nu în fiecare zi realizezi o astfel de achiziție iată care sunt câteva dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont pentru a putea achiziționa o garsonieră de care să fii cât mai mândru cu putință:

  • Este clar că nu poți avea pretenția ca o garsonieră să aibă dimensiuni comparabile cu cele ale unui apartament însă asta nu înseamnă că trebuie să achiziționezi cea mai mică garsonieră existentă pe piață. Pentru a putea fi exploatată cât mai eficient trebuie făcut tot ceea ce este posibil pentru a putea achiziționa o garsonieră care să aibă dimensiuni cât mai generoase.
  • Zona în care este amplasată garsoniera trebuie să fie o zonă cât mai liniștită care să ofere cât mai multe spații de relaxare. De asemenea, este important ca instituțiile de utilitate publică să fie cât mai apropiate de zona în care este amplasată garsoniera. Acest detaliu este foarte important mai ales într-un oraș foarte aglomerat.
  • Garsoniera trebuie să beneficieze de toate utilitățile necesare pentru a putea avea un trai cât mai bun. De asemenea, este foarte important dacă aceasta este sau nu izolată din punct de vedere termic și fonic.
  • Nu în ultimul rând, etajul la care este situată este un alt detaliu care nu trebuie să fie ignorat pentru a putea achiziționa o garsonieră care să fie utilizată într-un mod cât mai eficient. În cazul în care garsoniera este situată într-un bloc care este prevăzut cu lift nu are o importanță prea mare etajul la care aceasta este situată. În schimb, dacă este situată într-un bloc care nu este dotat cu lift trebuie avut în vedere și etajul la care este situată garsoniera mai ales în cazul în care aceasta va fi utilizată de către persoane vârstnice sau care au probleme cu mobilitatea.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri