Situația actuală a pieței de închirieri a fost analizată în cadrul reConstruct de Corina Stanciu, Managing Director Toff Dominium.

Scumpirea materialelor de construcții a dus la stoparea unor proiecte imobiliare. Criza din Ucraina a dus la o ușoară blocare a pieței, dar lucrurile încep să intre în normal, spune Corina Stanciu, Managing Director Toff Dominium, care își exprimă optimismul în privința creșterii zonei de închirieri

”Zona de închirieri poate evalua într-un ritm mult mai rapid decât vânzările”, spune ea. ”Noi avem un randament de 6-7% la Toff. Un astfel de randament de 7% e foarte bun față de alte țări europene”. Prețurile pe chirii au crescut, după o stagnare provocată de criza sanitară.

Toff Dominium a investit în nordul Capitalei și în Mamaia

„Toff Dominium achiziționează unități rezidențiale noi, le amenajează și le utilează la cele mai înalte standarde, oferim totul la cheie”, spune Corina Stanciu. ”Mergem către premium. Deținem și un CRM pentru a putea gestiona cât mai eficient comunicarea cu toți clienții noștri."

Toff Dominium s-a orientat către zona de nord a Capitalei și în Mamaia. Chiriile încep în jurul a 600 de euro și merg până la 3.000 de euro. Toff a închiriat și penthouse-uri la 10.000 de euro. Compania activează doar în segmentul închirierilor și vânzărilor de apartamente de lux și medium-high level, tranzacționând doar imobile la cheie aflate strict în proprietatea sa.

Citește și: Corina Stanciu, Toff: Există bucureșteni care își lasă apartamentul cumpărat pentru a sta cu chirie lângă job-ul din Pipera

Rezidențele sunt amenajate în stil modern de designeri profesioniști, cu accent pe simplitate și punerea în valoare a spațiului, pe o eleganță subtilă, pe culoare și formă și, nu în ultimul rând, pe funcționalitate. La utilarea apartamentelor se folosesc tehnologii noi, integrate cu atenție și stil în decor.

Randamentul ar putea ajunge la 5%

”Ne îndreptăm și spre zona de regim hotelier”, spune Corina Stanciu, în condițiile în care tot mai mulți dezvoltatori se orientează spre ”build to rent” și construiesc apartamente tip studio în acest scop.

”Achiziția de imobiliare va fi mereu o formă de investiție, dar piața traversează o serie de provocări și va fi o reașezare. Estimez că randamentul de 7% va ajunge în următorii ani la 5%. Mi-aș face griji pentru ce va urma începând de anul viitor, dat fiind că totul e blocat pe partea de construcții”, conchide Corina Stanciu.

Conferința reConstruct 2022 – Încetinire sau creștere la puterea2? - este susținută de P3 Logistic Park, Colliers, Genesis Property, Storia.ro, Mindspace, EnelX, RPHI, Toff Dominium, Cometex, J8 Office Park, Liziera de Lac, Mobexpert, Maison Dadoo și Mousserie.

Sursa foto: wall-street.ro / Ovidiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri