O vilă istorică, situată în zona centrală a Bucureștiului - pe Strada Căderea Bastiliei, 33 - a fost achiziționată de curând de la Fundația George Soros de către o societate deținută de un investitor local, împreună cu ICD Grup – grup ce aparține familiei Chitafeș, anunță compania de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate, care a asistat tranzacția.

Vila are o poziție privilegiată - între Piața Romană și Piața Victoriei - fapt ce a dus la selectarea ei în vederea extinderii activității unei importante case de avocatură locală.

Vezi imagini în galeria foto de mai sus.

“Aceste imobile sunt adevărate bijuterii, făcând parte din patrimoniul istoric și cultural al orașului. Ele trebuie protejate și puse în valoare, astfel încât generațiile viitoare să se bucure de ele și să reprezinte puncte de sprijin al potențialului turistic al Bucureștiului”, spune Dan Chitafes, unul dintre fondatorii ICD Grup.

Până în prezent, vila a găzduit sediul Fundației George Soros în România.

“Am lucrat la această tranzacție împreună cu colegii noștri de la Savills New York mai bine de un an de zile, timp în care am reușit să găsim un cumpărător dispus să investească într-o astfel de proprietate specială, într-un context economic precum cel de astăzi.

Consider că în aceste momente de incertitudine, este rolul capitalului românesc să acționeze și să creadă în piață “, explică Ionut Stan, Associate Director, Land Development, Crosspoint Real Estate.

Proprietatea, în suprafață de 1.300 de mp utili și cu un teren de 1.200 de mp, este evaluată la peste 2 milioane de euro.

“Este necesar de adăugat că, din pacate, atât contextul internațional, cât și piedicile puse de administrația locală au blocat, în multe cazuri, o mulțime de tranzacții și au impiedicat cantități semnificative de capital să ajungă în piață, care să aducă valoare adăugată și locuri de muncă.

Cu toate acestea, ne bucurăm să vedem și proiecte de renovare și reconversie, care aduc un plus de valoare centrului“, adaugă Cătălin Gavrilă, Partner, Land Development, Crosspoint Real Estate.

Sursa foto: Crosspoint Real Estate

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri