Primarul sectorului 6 a vorbit, la conferința Urban re:Fresh, despre proiectele imobiliare din ultimele decenii care, în opinia sa, riscă să devină ghetouri deoarece sunt ”bloc lângă bloc”, fără școli, parcuri, clădiri cu funcțiuni mixte.

”Vrem să avem funcțiuni mixte ca la carte. Dacă ai Mega Image la parter, nu înseamnă funcțiuni mixte. Să fie și clădiri office, și locuire, și funcțiuni urbane. E nevoie ca Primăria Generală să crească ritmul în care execută PUG-ul, iar dezvoltatorii care acum au de suferit pe acest blocaj sunt cumva victima dezvoltărilor din anii 2000-2010, chiar 2014”, a spus primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

”Dezvoltatorul pleacă de acolo, lasă într-un câmp sute de apartamente, acei oameni vin la primărie și spun «Fă-ne drum, fă-ne școală, grădiniță, fă-ne parc». Iar bugetul primăriei nu poate ține pasul cu dezvoltarea”, afirmă edilul. „Nu trebuie să oprim dezvoltarea, dar trebuie să o punem într-un cadru, în niște linii. Nu doar să se facă profit, dar să se și construiască așa cum trebuie, ca să ai și o calitate bună a vieții. Nu vrei să ai mai târziu acolo ghetouri cum o să ai în Chiajna. Militari Residence o să fie următorul Ferentari, următorul ghetou”, a spus Ciucu, la conferința Urban re:Fresh.

Ciprian Ciucu spune că vrea să iasă din paradigma în care se fac blocuri unul lângă altul, ”de își pot da locatarii cafeaua pe geam unul altuia”. El afirmă că este nevoie de zone mixte și că nu poate fi lăsată doar primăriei realizarea acestora și dă și exemple de situații negative.

”Dacă vă uitați în spate la Auchan din Drumul Taberei, o să vedeți bloc lângă bloc lângă bloc, 20 de blocuri. Fără nimic, un restaurant, atât. Vor fi ghetouri, despre asta este vorba. Nu vreau să opresc dezvoltarea, dar să o punem în parametri care să fie acceptabili. Nu se poate doar unii cu profitul, iar ceilalți cu responsabilitățile. Nivelurile de taxe sunt ridicole. Nu putem alimenta bugetul încât să ținem pasul cu dezvoltarea”, a spus primarul sectorului 6.

Conferința Urban re:Fresh – Îngrijirea orașelor, o responsabilitate pentru toți este organizată de echipa wall-street.ro, cu sprijinul partenerilor de la Vastint, One United Properties și Hagag Development Europe și susținut de Mobexpert, Pop Cola, Autonom și Florăria cu Povești.

Sursa foto: wall-street.ro / Ovidiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Radu Pircă
Radu Pircă a lucrat în presa scrisă, online, TV și radio la ProTV, Cotidianul, stirileprotv.ro, ProFM, Jurnalul și Cultura, printre altele. A ținut seminarii de istoria gândirii politice și istorie politică și a publicat articole de istorie în România și Franța. Este absolvent de Științe Politice, în cadrul SNSPA.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri