În industria prelucrării lemnului și a materialelor derivate, utilitatea circularelor de formatizat este deja cunoscută și apreciată. Experți în utilaje profesionale pentru prelucrarea lemnului, oamenii din echipa Danibrum, ne-au explicat care este ultima inovație din domeniu și de ce achiziția unor utilaje profesionale și moderne, precum circularul de formatizat cu masă mobilă, poate crește productivitatea afacerilor.

Circularul de formatizat cu masă mobilă și incizor este similar cu un circular cu masă tradițional și este un utilaj echipat cu un motor puternic, care permite prelucrarea pieselor de dimensiuni diferite și modele variate. În cele mai multe cazuri, un astfel de circular este dotat cu 2 motoare, unul pentru pânza tăietoare, al doilea pentru incizor. Diferența dintre modelul clasic și cel cu masă mobilă stă în faptul că masa mobilă culisează în stânga pânzei incizoare, pentru o siguranță mai mare a operatorului. Utilizatorul nu mai este poziționat pe direcția de tăiere a pânzelor și poate fixa piesa de prelucrat, mutând astfel masa, în ansamblu, în loc să manevreze piesa de prelucrat pe o masă staționară.

Spre deosebire de circularele cu masă clasice, circularele de formatizat au atașate pe mesele mobile extensii, ce permit formatizarea plăcilor mari de PAL, MDF sau HDF. Aceste circulare vin echipate cu o unitate incizoare, care garantează o tăiere curată și precisă, fără ciupirea melaminei. Pe lângă aceste aspecte cu adevărat utile pentru a desfășura activitatea în mod sigur și eficient, circularele de formatizat pot fi o investiție foarte rentabilă pentru afaceri, datorită următoarelor avantaje:

  • Creșterea eficienței: Un circular de formatizat cu masă mobilă asigură o precizie foarte mare în prelucrarea lemnului în diferite dimensiuni și forme. În plus, acesta desfășoară întreg procesul cu o rapiditate impresionantă, reducând timpul necesar realizării unor proiecte. Ideal pentru a extinde capacitatea de producție, utilizând aceleași resurse de timp și energie, un astfel de instrument profesional poate face diferența între o afacere care stagnează și una care se dezvoltă rapid.
  • Reducerea costurilor: Investind într-un circular de formatizat, această etapă de prelucrare a materialelor nu mai trebuie să fie externalizată către o altă companie, ceea ce poate implica economisirea unor sume importante de bani. Prin urmare, investiția într-un astfel de utilaj poate reduce costurile și poate crește profitabilitatea unei afaceri.
  • Îmbunătățirea calității: Perfecțiunea este greu de atins, mai ales atunci când vorbim despre proiecte mari și timp limitat. Însă un circular de formatizat cu masă mobilă poate contribui semnificativ la reducerea erorilor și a defectelor produselor. Tăierea precisă și netedă a lemnului contribuie la obținerea unor rezultate premium, care vor fi cu siguranță apreciate de către clienți și care se vor deosebi prin calitate și aspect impecabil.
  • Flexibilitate: Un circular de formatizat cu masă mobilă este ideal pentru a prelucra o gamă largă de materiale, chiar și cele mai sensibile, precum diverse tipuri de esență de lemn, placaje, MDF, HDF și altele. Adaptarea utilajului pentru fiecare tip de material se face în mod simplu, prin înlocuirea pânzei tăietoare, care trebuie să fie compatibilă cu tipul de material prelucrat.
  • Siguranță îmbunătățită: Cel mai important lucru pentru o companiei din industria de prelucrare a lemnului este siguranța angajaților. Accidente la locul de muncă au existat dintotdeauna în acest segment de activitate, iar utilajele tradiționale și manevrarea acestora sunt adesea periculoase în momente de neatenție.Utilizarea unui circular de formatizat cu masă mobilă, însă, poate reduce riscul de accidente la muncă, deoarece acestea sunt proiectate pentru a garanta o siguranță sporită operatorilor.

Astfel, un utilaj profesional de prelucrare a lemnului se poate dovedi a fi o investiție eficientă și productivă. Un circular de formatizat cu masă mobilă poate contribui la creșterea vânzărilor și la extinderea unei afaceri într-un timp mai scurt, cu riscuri mai puține și cu o calitate mai mare a produselor. Experții DANIBRUM oferă consultanță gratuită pentru identificarea celor mai potrivite soluții.

Sursa foto: Danibrum.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri