One United Properties a obținut în instanță dizolvarea Asociației Salvați Bucureștiul, ONG-ul înființat în urmă cu 15 de către actualul primar general al Capitalei Nicușor Dan.

Asociația Salvați Bucureștiul fusese dată în judecată de dezvoltatorul imobiliar la Judecătoria Sectorului 5 a Capitalei, iar instanța a admis cererea companiei ca ONG-ul să fie dizolvat.

Decizia nu este definitivă.

„Admite cererea principală având ca obiect dizolvare persoană juridică, formulată de reclamanta One Mircea Eliade Properties S.R.L., în contradictoriu cu pârâta Asociația Salvați Bucureștiul. Admite cererea de intervenție principală având ca obiect dizolvare persoană juridică, formulată de intervenientul Călina Virgil, în contradictoriu cu pârâta Asociația Salvați Bucureștiul. Dispune dizolvarea Asociației Salvați Bucureștiul. Dispune înscrierea mențiunii dizolvării Asociației Salvați Bucureștiul în Registrul special al asociațiilor și fundațiilor ținut de Judecătoria Sectorului 5 București. Dispune parcurgerea procedurii de lichidare a asociației”, se arată în anunțul publicat pe site-ul Ministerului Justiției.

Astfel, Asociația va intra în procesul de dizolvare, instanța numit și lichidatorul care se va ocupa de acest proces, căruia va trebui să-i acopere jumătate din onorariul provizoriu de 2.000 de lei, împreună cu dezvoltatorul.

„Numește lichidator, în vederea îndeplinirii operațiunilor de lichidare a asociației, societatea Fast Insolv IPUR. Stabilește un onorariu provizoriu al lichidatorului de 2.000 lei, în sarcina reclamantei și a intervenientului, în mod egal, câte 1.000 lei, fiecare. Dispune publicarea dizolvării asociației, pentru un termen de 6 luni, conform art.65 din O.G. nr.26/2000. Ia act că părțile înțeleg să solicite cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, pentru părți și pentru Ministerul Public, care se depune la Judecătoria Sectorului 5 București. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței, astăzi, 20.12.2023”, se mai arată în anunțul citat.

Cu drept de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, pentru părți și pentru Ministerul Public, care se depune la Judecătoria Sectorului 5 București”, se mai arată în anunțul citat.

Primarul General al Capitalei a declarat pentru Hotnews, că „din păcate este un fenomen general care ține de ce anume este statul de drept în România, în care dezvoltatorii amenință cu cheltuieli de judecată uriașe asociațiile și cetățenii care le contestă proiectele.

„Multe asociații și mulți cetățeni au fost intimidați și au renunțat la acțiunile pe care le-au desfășurat. (...) În primul rând consider total nerezonabil ca judecătorii să dispună cheltuieli de judecată de 100.000 lei într-un dosar în care se contestă un act administrativ, dacă se întâmplă ca acela care contestă să piardă. Din păcate nu am văzut o reacție a societății civile când lucrurile astea s-au întâmplat”, a declarat edilul.

Primarul a declarat că, dacă decizia rămâne definitivă, vor pica și celelalte procese intentate de Asociație.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri