Asociația Salvați Bucureștiul a anunțat că a strâns banii necesari pentru a evita o posibilă dizolvarea a organizației, după decizia luată de Judecătoria Sectorului 5, într-o dispută cu dezvoltatorul imobiliar One United Properties.

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul ceruse ajutor pentru a strânge 60.000 de lei, sumă cu ajutorul căreia susţinea că ar putea achita cheltuielile de judecată dezvoltatorului imobiliar One Mircea Eliade Properties şi ar evita dizolvarea.

ONG-ul a anunțat pe pagina de Facebook oficială că au fost donați chiar mai mulți bani decât a cerut inițial.

„Mulțumim tuturor care ne-au ajutat în aceste zile. Suntem impresionați de solidaritatea cu cauza noastră de care au dat dovadă atât de mulți oameni. Peste 550 de persoane au donat peste 130.000 lei Asociației Salvați Bucureștiul din 22 decembrie până azi (29 decembrie - n.r.) Sumele care rămaseră de executat au fost deja recuperate din contul Asociației de către executorii judecătorești angajați de One, care a recuperat astfel toate cheltuielile de judecată dispuse în favoarea sa și în favoarea Auchan România. Suntem încrezători că Tribunalul București va admite apelul și va pastra în ființă Asociația Salvați Bucureștiul”, se arată în anunțul organizației.

One United Properties a obținut în instanță dizolvarea Asociației Salvați Bucureștiul, ONG-ul înființat în urmă cu 15 ani de către actualul primar general al Capitalei Nicușor Dan, dar decizia nu este definitivă.

Andrei Diaconescu, cofondator & co-CEO One United Properties, a declarat pentru wall-street.ro, după publicarea deciziei Judecătoriei Sectorului 5 al Capitalei, că ONG-urile și persoanele din spatele lor trebuie să-și asume faptele și consecințele lor, afirmând, totodată, că acestea au încercat să blocheze activitatea sa prin metode de intimidare.

Reprezentantul dezvoltatorului imobiliar afirma că persoanele fizice care se ascund în spatele acestor ONG-uri și care le coordonează activitatea au încercat să blocheze activitatea șantierului prin nenumărate sesizări la autoritățile de control, prin manipularea asociațiilor de locatari din jurul proiectului, prin șicanarea și amenințarea muncitorilor de pe șantiere și chiar prin formularea de plângeri penale (și acelea respinse ca neîntemeiate).

Primarul General al Capitalei declara, pentru Hotnews, după aflarea deciziei, că situația în care se află Asociația Salvați București este „din păcate un fenomen general care ține de ce anume este statul de drept în România, în care dezvoltatorii amenință cu cheltuieli de judecată uriașe asociațiile și cetățenii care le contestă proiectele.

„Multe asociații și mulți cetățeni au fost intimidați și au renunțat la acțiunile pe care le-au desfășurat. (...) În primul rând consider total nerezonabil ca judecătorii să dispună cheltuieli de judecată de 100.000 lei într-un dosar în care se contestă un act administrativ, dacă se întâmplă ca acela care contestă să piardă. Din păcate nu am văzut o reacție a societății civile când lucrurile astea s-au întâmplat”, a declarat edilul.

Primarul mai spunea că, dacă decizia rămâne definitivă, vor pica și celelalte procese intentate de Asociație.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri