În ultima vreme, dezvoltatorii imobiliari au observat o migrare a orășenilor către zonele periurbane. Oamenii vor afară din oraș, dar totuși lângă oraș. Vor să trăiască în comunități bine închegate, în armonie, aproape de natură.

Eden Capital Development vine în întâmpinarea acestor tendințe ale pieței și oferă chiar mai mult.

Cum ați caracteriza calitatea proiectelor imobiliare din România din ultimii 2 ani și care se află în derulare?

ED: Se observă o schimbare destul de radicală a paradigmei atât în ceea ce privește compoziția proiectelor, dar și a dotărilor, facilităților și așa mai departe. Tot mai multi dezvoltatori apelează la soluții sustenabile, inovatoare pentru proiectele imobiliare, de la finisaje la sisteme de ventilație, izolație și încălzire-racire ce cresc substanțial calitatea proiectelor și a valorii unui imobil.

Care ar fi aspectele pe care le-ați scoate în evidență în aceea ce privește tendințele actuale?

ED: Sunt unele aspecte de remarcat în ceea ce privește suprafața, locația, pentru că s-a văzut în ultimii ani o migrare către zonele periurbane, mai departe de centrul aglomerat al orașelor sau cât mai aproape de birou/școala copiilor. Pe de altă parte, o tendință care se aplică oricărui domeniu este sustenabilitatea. Vorbim despre un public interesat de eficiență energetică, costuri reduse, alternative „verzi” și tehnologie de ultimă generație și despre dezvoltatori care inovează constant acest segment de sustenabilitate în proiectele lor. Cea mai interesantă tendință este, însă, una emoțională. Proiectele imobiliare sunt gândite astel încât să aibă un public-țintă cât mai bine definit, pentru a crea comunități în adevăratul sens al cuvântului, bazate pe valori și aspirații comune.

Cum urmează Eden Capital tendințele actuale din piața imobiliară, gândindu-ne la proiectele pe care le dezvoltă?

ED: Cu siguranță, și în piața rezidențială, trebuie să fii în ton cu tendințele, chiar să le anticipezi. Am observat că interesul clienților se îndreaptă tot mai mult către eficientizarea spațiului de locuit și către proximitatea față de facilitățile extra – unități de învățământ, birouri, parcuri etc. Ultimele 2 proiecte pe care le-am dezvoltat sunt dovada clară a faptului că Eden Capital pune foarte mare preț pe interesele clienților, înțelegând noul ritm în care aceștia își trăiesc viața și nevoia de a-și eficientiza timpul. De exemplu, în Cortina126 am instalat un sistem de încălzire-răcire care folosește algoritmi AI ca să optimizeze consumul de energie. De cealaltă parte, în Cortina North propunem spații verzi și facilități în interiorul proiectului (bazin de înot, de exemplu) astfel încât locuitorii să beneficieze de tot ce le trebuie pentru o viață cât mai relaxată.

În cazul Cortina126, cum stați cu nivelul vânzărilor, cu etapele de dezvoltare, ce apartamente mai sunt disponibile, care ar fi prețurile?
ED: Mai avem în prezent disponibile doar 32 de apartamente și ne-am asumat livrarea proiectului in Q3 2024. Disponibilitățile variază de la apartamente cu 2 camere la cele cu 5 camere.
Prețuri, fara TVA:
2 camere: 190.000€
3 camere: de la 248.050€
4 camere: de la 517.450€
5 camere: 1.156.350€

Ce înseamnă în cazul Cortina126 exclusivist și cum se diferențiază de alte proiecte din același segment din România?
ED: Cortina126 redefinește conceptul de locuire și confortul. Fiecare element este custom-made pentru a oferi o experiență unică, iar arhitectura complexă îmbină perfect elementele exterioare și interioare. Printre caracteristicile distincte se numără fațada ceramică, sistemul de climatizare Multi V i de la LG. Proiectul include și detalii precum plafonul translucid și bateriile customizate. Practic, acest proiect este o experiență în sine, fiecare element armonizându-se perfect cu celalalte, oferind o senzație de relaxare completă oricui ii calcă pragul.

Cum a fost 2023 pentru Eden Capital?

ED: A părut un an cu provocări pentru piața imobiliară, însă, la final de an, când am tras linie, putem spune că am avut un an foarte bun, chiar peste așteptări. Care ar fi lecțiile învățate în acest an? Am învățat că mereu vom avea ceva de învățat, că flexibilitatea și adaptabilitatea sunt unele dintre cele mai importante calități ale unui dezvoltator imobiliar. De asemenea, am învățat că ceea ce este în interior se reflectă și în exterior, iar un ecosistem intern sănătos, format dintr-o echipă profesionistă și armonioasă, este fundația pe care se realizează succesul. Trăim o perioadă foarte interesantă, plină de provocări la nivel macro, dar care pot fi "potolite" cu încrederea pe care am insuflat-o clienților prin seriozitatea si calitatea cu care am dezvoltat fiecare proiect în parte, punând mereu nevoile clienților în topul intereselor noastre și făcând totul – de la construcție propriu-zisă, la planuri și vânzări – cu suflet și cu simț de răspundere.

Care sunt planurile și așteptările Eden Capital pentru anul 2024?
ED: Noi am pornit anul cu o atitudine foarte optimistă și multe așteptări frumoase si realizabile. Avem planificate lansări de cel putin 2 proiecte noi, parteneriate noi si estimăm că vom avea parte de un an mai bun decât anii precedenți. Partea cea mai frumoasă este că în fiecare an spunem asta și în fiecare an dublăm anul precedent. În plus, anul acesta este anul în care împlinim 15 ani de dezvoltare în piața imobiliară românească, lucru pe care-l vom sărbători cu siguranță într-un mod cât mai memorabil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri