Numarul de autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale a ajuns in primul trimestru al anului 2008 la 11.806, in crestere cu 13,1% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, informeaza Institutul National de Statistica (INS).

Potrivit INS, cele mai importante cresteri au fost in regiunile de dezvoltare: Bucuresti–Ilfov, Nord-Vest, Sud-Muntenia si Centru.

In luna martie 2008, s-au eliberat 5.299 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 62,8% sunt pentru zona rurala, mentinandu-se trendul din luna precedenta. Distributia in profil regional evidentiaza o tendinta de crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in toate regiunile de dezvoltare, cele mai multe inregistrandu-se in: Nord-Est ( +321 autorizatii ), Sud-Vest Oltenia ( +165 autorizatii ), Sud-Muntenia ( +158 autorizatii ), Bucuresti – Ilfov ( +138 autorizatii ) si Sud-Est ( +125 autorizatii ).

In luna martie 2008 au fost eliberate cu 679 mai multe autorizatii pentru cladiri rezidentiale decat cele din aceeasi luna a anului precedent. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Bucuresti – Ilfov ( +211 autorizatii ), Nord-Est ( +185 autorizatii ), Sud-Muntenia ( +96 autorizatii ), Nord-Vest si Sud-Vest Oltenia ( +57 autorizatii fiecare ).

Rapoartele statistice mai arata ca numarul de autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale a ajuns anul trecut la 56.618, in crestere cu 10,9% fata de 2006.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Vesti bune pentru cei aflati in cautarea unui apartament nou construit
Setari Cookie-uri