Comparativ cu luna iunie 2008, in iulie pretul mediu al garsonierelor a crescut cu circa 2%, in timp ce pretul apartamentelor de doua si trei camere a scazut cu aproximativ 2% si respectiv 1%, potrivit monitorizarii AnunturiParticulari.ro.
„Evolutia pretului mediu solicitat de proprietari nu a fost una spectaculoasa in ultima luna, variatiile fiind unele minore. Acest lucru confirma tendinta de asezare a preturilor. Cu toate acestea, preturile din 2008 sunt mult mai mari decat cele din 2007, ceea ce inseamna ca pe fondul diminuarii accentuate a cererii, preturile vor continua sa scada”, a declarat Silvia Vilceanu (foto), General Manager AnunturiParticulari.ro.

Potrivit monitorizarii, numarul ofertelor de vanzare pentru apartamente a crescut cu 36% in primele sapte luni din 2008 fata de perioada similara a anului trecut. Astfel, numarul apartamentelor scoase la vanzare a fost de peste 23.000 de apartamente, in timp ce in perioada similara a lui 2007, au fost scoase la vanzare putin peste 17.000 unitati locative.

Cea mai mare crestere, de 48%, s-a inregistrat la ofertele de apartamente cu doua camere, urmata de cea pentru trei camere, cu 36%. Garsonierele scoase la vanzare au fost cu 25% mai multe decat in 2007 iar apartamentele cu 4 camere cu 20% mai multe.

„Piata se afla in expectativa, urmarind deciziile luate la nivelul industriei bancare, principalul finantator al achizitiilor de imobile, care acum analizeaza noile conditii de creditare propuse de BNR. Piata va continua sa creasca din punct de vedere al volumului de oferte, iar preturile vor scadea sub presiunea numarului mare de oferte si a cererii tot mai reduse din cauza inaspririi conditiilor de creditare, preturile ajungand in toamna in apropierea valorilor din 2007”, a adaugat Silvia Vilceanu.

Statistica reprezinta numarul de oferte imobiliare din Bucuresti, publicate doar de persoanele particulare in toata presa scrisa centrala si pe internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari. Numarul de oferte reprezinta numarul de oferte noi aparute pe piata si nu reprezinta numarul tuturor ofertelor existente pe piata.

AnunturiParticulari.ro a fost lansat in anul 2001 si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet, intre 500 si 4.000 de anunturi publicate zilnic, dintre care o medie de 700 anunturi contin oferte aparute pentru prima data, fiind un instrument folosit de peste 700 de agentii imobiliare din Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri