Preturile apartamentelor din Rusia vor scadea, iar piata imobiliara isi va schimba evolutia in favoarea clientilor, intrucat, din cauza crizei financiare, mai multe agentii au raportat o majorare a ofertei de la inceputul lunii octombrie, potrivit kommersant.com.
Expertii in domeniu sustin ca declinul pietei imobiliare rusesti este rezultatul lichidarii a tot mai multor proprietati detinute de investitori. Astfel, ei sustin ca majorarea ofertei va duce la scaderea valorii de piata a acestor proprietati, anunta NewsIn.

Potrivit directorului general al Forestkomstroi, Regina Gusova situatia este similara si pe pietele periferice, cele din imprjurimile Moscovei. "Investitorii in imobiliare trebuie sa-si astepte randul pentru a vinde (proprietatile ) din cauza cererii foarte mari manifestata pe pietele primare", a spus Regina Gusova.

De asemenea, reprezentantul Penny Lane Realty, Georgy Dzagurov sustine ca piata nu se prabuseste, ci doar "isi revine" dupa ascensiunea din iulie si august. "Toata lumea vrea sa coopereze cu posibiliul cumparator acum", sustine Dzagurov.

Potrivit kommersant.com, desi dezvoltatorii nu fac publice ofertele promotionale, numerosi comentatori ai postului RBC TV au declarat ca este posibil ca un cumparator sa primeasca un discount de pana la 20% la achizitionarea unui apartamanet.

Dezvoltatorii imobiliari folosesc aceasta criza ca pe un motiv sa ofere discount proiectelor care nu au avut succes, in special proiectele aflate pe piata de peste un an de zile. Potrivit acestora, cateva astfel de proiecte exista pe piata de chiar sapte ani de zile, iar cumparatorii sunt atentionati sa nu primeasca discount pentru un pret supraevaluat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri