Expertii in domeniu sustin ca declinul pietei imobiliare rusesti este rezultatul lichidarii a tot mai multor proprietati detinute de investitori. Astfel, ei sustin ca majorarea ofertei va duce la scaderea valorii de piata a acestor proprietati, anunta NewsIn.

Potrivit directorului general al Forestkomstroi, Regina Gusova situatia este similara si pe pietele periferice, cele din imprjurimile Moscovei. "Investitorii in imobiliare trebuie sa-si astepte randul pentru a vinde (proprietatile ) din cauza cererii foarte mari manifestata pe pietele primare", a spus Regina Gusova.

De asemenea, reprezentantul Penny Lane Realty, Georgy Dzagurov sustine ca piata nu se prabuseste, ci doar "isi revine" dupa ascensiunea din iulie si august. "Toata lumea vrea sa coopereze cu posibiliul cumparator acum", sustine Dzagurov.

Citeste si:

Potrivit kommersant.com, desi dezvoltatorii nu fac publice ofertele promotionale, numerosi comentatori ai postului RBC TV au declarat ca este posibil ca un cumparator sa primeasca un discount de pana la 20% la achizitionarea unui apartamanet.

Dezvoltatorii imobiliari folosesc aceasta criza ca pe un motiv sa ofere discount proiectelor care nu au avut succes, in special proiectele aflate pe piata de peste un an de zile. Potrivit acestora, cateva astfel de proiecte exista pe piata de chiar sapte ani de zile, iar cumparatorii sunt atentionati sa nu primeasca discount pentru un pret supraevaluat.