Piata imobiliara este cea mai dezordonata piata, intrucat nu este reglementata, iar preturile au fost si sunt atat de haotice incat nu se poate stabili un pret mediu, este de parere Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.
“In plus, nu exista studii globale, nu exista carti de specialitate, cel putin nu in limba romana. Cele cateva studii sunt globale si s-au facut pornind de la anumite interese de grup”, a declarat Adrian Vasilescu (foto), la evenimentul de lansare a cartii “Pariul proprietatii. Ghidul investitiei imobiliate inteligente”.

Cartea, scrisa de Eduard Uzunov, presedintele companiei de consultanta imobiliata Regatta si Liviu Marcoci, fondatorul brandului Total Leadership Concept in Romania, a fost lansata ieri, fiind structurata pe 11 capitole si prefatata de Adrian Vasilescu.

Cel mai incitant capitolul din carte, in opinia lui Vasilescu, este capitolul sapte, “Cum sa cumperi cu banii altora”. “Ce-i drept, in Romania, nici nu se prea poate altfel”, subliniaza el, adaugand ca cei doi autori nu au scris o carte pentru vremuri de criza, ci a scris au scris o carte pentru toate vremurile.

“Greseala principala a pietei rezidentiale a fost ca, atunci cand a existat o cerere foarte mare, proprietarii nu au mizat pe spiritul de turma si in loc sa vanda, au zis «sa mai asteptam, poate vin vremuri si mai bune». Iata ca acele vremuri nu au mai venit”, a incheiat Adrian Vasilescu.

Eduard Uzunov are 41 de ani si, in urma cu 16 ani, a fondat compania de consultanta imobiliara Regatta, care a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de circa cinci milioane de euro, cu 37,5% mai putin decat estimarile initiale.

Regatta si-a bugetat pentru 2009 afaceri de 2,5 milioane de euro, la jumatatea cifrei din 2008, din cauza scaderii vanzarilor de locuinte manifestata in intreaga piata.

Cititi mai mult despre prima carte a presedintelui Regatta in suplimentul Money, din data de 3 iunie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si