Aproape 200 de oameni au murit într-o singură zi în Italia din cauza coronavirusului. Este cel mai grav bilanț de la izbucnirea epidemiei.

Autoritățile au raportat 196 de morți și 2.313 noi cazuri de îmbolnăvire, potrivit Digi24. Bilanțul total ajunge astfel la 827 de morți și 12.462 de cazuri de îmbolnăvire. În același timp, 1.045 de persoane au fost declarate vindecate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are criterii stricte pentru definirea unei situaţii de pandemie. În general, se ajunge la această situaţie în cazul epidemiilor răspândite pe multe continente şi dacă există un grad mare de răspândire la nivel internaţional şi în comunităţi.

Statul se află în carantină, iar cetățenii pot ieși din case pentru trei motive:

  • dacă au nevoie de medicamente și trebuie să ajungă la farmacie;
  • dacă au nevoie de alimente și trebuie să ajungă la magazine;
  • dacă trebuie să ajungă la locul de muncă, numai în cazul în care aceștia sunt medici sau asistenți medicali.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri