Şefa biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru România, Miljana Grbic, a declarat, pentru Mediafax, că în prezent, 40 de vaccinuri sunt evaluate de OMS.

„Cercetările şi dezvoltarea de vaccinuri sunt prioritare pentru OMS, împreună cu oameni de ştiinţă şi cu experţi, cu autorităţile chineze care lucrează în acest sens, la fel ca şi alte ţări şi comunităţi ştiinţifice. Dezvoltarea unui vaccin necesită timp, de fapt ani, pentru că trebuie să asigurăm că acel vaccin este sigur şi eficient. În acest moment sunt 40 de vaccinuri evaluate de OMS şi sunt multe terapii, peste 200, dar sunt importante şi analizele pentru diagnosticare şi alte metode de diagnosticare”, a declarat Miljana Grbic.

Încă două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate joi dimineață în România, astfel că numărul total ajunge la 49, din care 21 doar în București.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus. Conform celui mai recent bilanţ, numărul infecţiilor cu noul coronavirus a ajuns la 118.000 la nivel mondial, iar peste 4.200 de oameni au murit.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are criterii stricte pentru definirea unei situaţii de pandemie. În general, se ajunge la această situaţie în cazul epidemiilor răspândite pe multe continente şi dacă există un grad mare de răspândire la nivel internaţional şi în comunităţi.

Citeste si:
OMS s-a răzgândit și recomandă purtarea măștilor în locurile...
OMS s-a răzgândit și...

S-a decis la nivel național că toate evenimentele culturale, de divertisment, sportive și chiar și religioase la care participa peste 100 de persoane să fie amânate sau anulate. Totodată, angajatorilor privați li s-a recomandat și instituțiilor de stat li s-a impus să asigure program decalat celor care nu lucrează de acasă, pentru a evita supraaglomerarea transportului în comun.

Pentru prevenirea răspândirii locale, Raed Arafat a anunțat că persoanele care nu recunosc la intrarea în țară că se întorc dintr-o zonă de risc vor fi amendate cu 4.000 de euro.

În pregătirea intrării în scenariul 3, care se declară după 100 de pacienți, spitalele de suport vor fi pregătite pentru a prelua cu infecții non-coronavirus pentru ca clinicile speciale în boli infecțioase să fie strict folosite pentru pacienții cu coronavirus.

Citeste si:
Florin Cîțu: Menținerea ratingului de țară arată încrederea în...
Florin Cîțu: Menținerea...
Sursa foto: Jason Taix | Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Nelu Tătaru: Cred că un al doilea val al epidemiei nu va mai fi ca primul
Setari Cookie-uri