Coronavirus a făcut până în prezent circa 8.000 de victime, infectând 200.000 de oameni pe plan global. Este prima pandemie majoră a acestei generații, extinzându-se pe toate continentele, mai puțin Antarctica. Chiar și acolo, cercetătorii au luat măsuri speciale pentru ca epidemia să nu îi atingă, fiind în mod special vulnerabili.

China este țara cu cei mai mulți infectați, numărul lor depășind 80.000 și peste 3.000 de decese fiind confirmate. Italia se situează pe locul doi, cu 31.000 de infectați și 2.500 de morți, iar pe locul trei se află Iranul, cu 16.000 de infectați și aproape 1.000 de morți.

Aproape jumătate dintre cei infectați s-au însănătoșit. Deși încă nu există un vaccin, se fac progrese rapid în acest sens, însă cel mai devreme acesta va fi disponibil în 2021, dupa testări.

În România autoritățile au fost nevoite să ia măsuri drastice pentru a limita răspândirea coronavirusului; economia locală este puternic afectată de închiderile business-urilor si sistarea activităților comerciale. În România sunt în prezent peste 200 de cazuri de infectați și niciun deces.

Vezi aici informații în timp real despre extinderea coronavirus pe mapamond.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri