Unul dintre medicii de la Spitalul Universitar, care a tratat pacientul din Capitală care a decedat, cel de-al doilea caz înregistrat în România, acuză erori grave. Mcare l-a tratat înainte ca acesta să fie confirmat cu coronavirus a povestit că pacientul nu a fost testat, deși avea simptome, pe motiv că nu are context epidemiologic. A stat câteva zile în spital, iar apoi a fost confirmat cu COVID-19. Un număr de 17 persoane - 16 medici și un brancardier - au intrat în contact direct cu acest pacient, au fost trimiși acasă, în izolare, dar nu au fost sunați până acum nici de DSP, nici de alte autorități cu atribuții, a sus medicul. Nici teste nu li s-au făcut, scrie Digi24.

La ora actuală, medici și asistenti de la Spitalul Universitar își pun întrebarea dacă sunt sau nu infectați.

"În 16 martie, pacientul a venit la Camera de gardă cu februă și tuse, a fost consultat și suspicionat de COVID-19. I s-a spus (medicului - n.r.) că nu are context epidemiologic, că nu a intrat în contact cu persoane venite din străinătate și că spitalul nu are teste pentru ca pacientul să fie testat.

Pacientul a fost dus pe secție, luat în îngrijire de mine. Nu aveam protecție, nu aveam costume, măștile care trebuie să ni se dea de direcțiunea spitalului se dădeau pe tabel nominal. Am intrat fără mască, doar cu mănuși, am facut testarea la antibiotic, am urmărit constantele pacientului, am luat consimțămintele care trebuie să se ia.

În 20 martie, pacientul a fost testat la 11.30, rezultatul a fost confirmat la ora 20, izoleta a venit la 4 dimineața. Noi, cadrele medicale care am intrat în contact am fost trimise acasă în izolare, fără a ni se face testul. Nu ne-a sunat DSP, absolut nimeni. Nu ne-a contactat nimeni.

Nu interesează pe nimeni ce se întâmplă cu cei din linia întâi. Secția ar trebui închisă, toți am intrat în contact între noi", a povestit medicul, potrivit Digi24.

Azi dimineață, conducerea Ministerului Sănătăţii a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica, scrie Agerpres.

Potrivit unei informări a MS, decizia vine în urma propunerii Corpului de Control al ministerului care arată într-o Nota că, la nivelul unităţii sanitare, s-au constatat mai multe deficienţe de management, dar şi că, în aceste zile nu au fost luate măsurile necesare şi suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus (COVID 19) atât în rândul pacienţilor, cât şi a personalului medical.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri