Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, a declarat, într-o discuție cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pe care aceasta a transmis-o live pe Facebook, faptul că se va face testarea pentru coronavirus a unui eșantion de peste 10.000 de locuitori ai Bucureștiului și că are acceptul noului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, pentru acest proiect.

„Am discutat aseară și astăzi, după ce domnia sa depune jurământul vom avea o întâlnire. E un proiect care trebuie susținut de toată lumea, pentru că ne dă imaginea clară a modului în care se mișcă virusul în populație. Am vorbit cu dl Tătaru și am reconfirmat acest proiect”, a spus Streinu-Cercel.

Streinu-Cercel a explicat să studiul este făcut pentru o populație de 2 milioane de locuitori și, pentru a da o imagine asupra circulației virusului, este necesar să fie testate 9.558 de persoane, dar pentru a lua în calcul și faptul că nu pot fi găsiți toți acasă, eșantionul a fost dimensionat la 10.514, scrie G4Media.ro.

El a amintit îndemnul OMS: ”Testați! Testați! Testați!” și a spus că, bineînțeles, sunt testați pacienții, personalul medical, dar trebuie și populația.

Streinu-Cercel a spus că 80% din forma sunt ușoare și medii și majoritatea acestora „se consumă la domiciliu”.

Citeste si:
Adrian Streinu Cercel: În două luni viaţa ar putea reveni la normal
Adrian Streinu Cercel: În...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Spitalul Universitar București a cerut medici de la Ministerul Apărării
Setari Cookie-uri