Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, a declarat că preşedintele României trebuie să se implice în gestionarea situaţiei, inclusiv prin convocarea CSAT, iar în două luni, viaţa ar putea reveni la normal, potrivit Mediafax.

„Trebuie o pauză de 10 săptămâni după care ne putem relua viața. E momentul ca președintele să se implice în mod direct. Iar decizia să fie la cel mai înalt nivel posibil. Trebuie convocat CSAT”, a declarat Streinu Cercel.

Întrebat dacă la începutul lunii s-ar putea relua activitatea, managerul de la spitalul „Matei Balș” a declarat „categoric”.

În urmă cu câteva zile, Adrian Streinu-Cercel a declarat că în termen de aproximativ o lună de zile un vaccin experimental făcut în Marea Britanie ar putea fi adus în România și testat pe grupe de persoane.

Proiectul de testare a cetățenilor din București pentru infecția cu noul Coronavirus este realizat de Primăria Capitalei, în colaborare cu Institutul Național „Matei Balș” și Institutul Național de Sănătate Publică. Cele două institute vor stabili eșantionul de cercetare al populației, adică vor selecta persoanele care urmează să fie testate.

Citeste si:
Un apropiat al lui Streinu-Cercel, responsabil pentru importul de...
Un apropiat al lui...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Politiștii au dat amenzi de 120.000 lei pentru nerespectarea stării de alertă
Setari Cookie-uri