Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel a declarat, că noul virus COVID-19 este "de 10 ori mai slab decât virusul gripal". Medicul a mai subliniat că igiena este foarte importantă, în astfel de cazuri.

"Acest virus este de 10 ori mai slab decât virusul gripal. Însă, ținând cont că avem un germene nou care nu a mai fost în circulație până acum, toată lumea este alertată și e normal să fie așa. Lumea medicală, vorbesc. Văd că se alertează și ceilalți care nu ar trebui”, a declarat acesta.

De asemenea, Adrian Streinu- Cercel a adăugat că trebuie să ne spălăm pe mâini din abundență. Pe lângă aceasta, trebuie să aerisim camerele în care ne aflăm, potrivit Digi24.

”Trebuie să ne spălăm din abundență cu apă și săpun pe mâini, trebuie să ne spălăm pe față, trebuie să evităm să ducem mâna la față, la nas sau la ochi. Trebuie să ne spălăm imediat pe mâini dacă am tușit în palmă sau am strănutat. Imediat, următorul gest este să ne spălăm pe mâini".

Nu în cele din urmă, Streinu- Cercel face apel la calm, nu trebuie ca oamenii să intre în panică.

Citeste si:
Tătaru: Urmează două săptămâni grele,în registrul celor 12.000 de...
Nelu Tătaru: Urmează două...

”Noi avem pe teritoriul României cel puțin patru coronavirusuri, altele decât noul coronavirus care dau infecții de tip respirator sau digestiv, fără niciun fel de problemă, în timpul anului. Deci nu se pune problema că nu știm de coronavirus și că nu ar fi în România. Sunt virusuri de tip coronavirus, dar altele decât noul coronavirus”, a declarat acesta.

Citește și: INSP: 47 de persoane au murit din cauza gripei în România.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
DOCUMENT Odonanța militară numărul opt. Exporturile agroalimentare se SUSPENDĂ
Setari Cookie-uri