Profesorul universitar Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a declarat la Antena 3 că în termen de aproximativ o lună de zile un vaccin experimental făcut în Marea Britanie ar putea fi adus în România și testat pe grupe de persoane, potrivit edupedu.ro.

„În SUA și în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Institutul Național de Boli Onfecțioase ”Matei Balș”, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. (...) Noi ne gândim ca undeva într-o lună de zile să facem documentele și să începem cu primele seturi de voluntari. Vaccinul vine prin relația cu Marea Britanie. (...) Într-o lună de zile România va avea un vaccin experimentat adus din Marea Britanie”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

Citeste si:
Bulgaria îşi recheamă consulul de la Haga, pentru ''taxa de...
Bulgaria îşi recheamă...
Sursa foto: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Coronavirus | Testarea bucureștenilor, amânată. Testele întârzie
Setari Cookie-uri