Profesorul universitar Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a declarat la Antena 3 că în termen de aproximativ o lună de zile un vaccin experimental făcut în Marea Britanie ar putea fi adus în România și testat pe grupe de persoane, potrivit edupedu.ro.

„În SUA și în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Institutul Național de Boli Onfecțioase ”Matei Balș”, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. (...) Noi ne gândim ca undeva într-o lună de zile să facem documentele și să începem cu primele seturi de voluntari. Vaccinul vine prin relația cu Marea Britanie. (...) Într-o lună de zile România va avea un vaccin experimentat adus din Marea Britanie”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

Sursa foto: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri