Marea Britanie a atins pragul de 200.000 de vaccinări pe zi

Marea Britanie vaccinează, în prezent, 200.000 de oameni pe zi și intenționează să atingă, în curând, pragul de 2 milioane de vaccinări pe săptămână, a comentat Matt Hancock, secretar de stat în Sănătate, potrivit metro.co.uk.

Secretarul de stat a precizat că o treime dintre vârstnicii de peste 80 de ani s-au vaccinat, iar în acest fel, țara se îndreaptă spre obiectivul Guvernului și anume, 13 milioane de britanici vaccinați până la mijlocul lui februarie.

”Am vaccinat până acum aproximativ o treime dintre vârstnicii de peste 80 de ani, deci suntem în progres. Urmează să gestionăm o deschidere în masă a centrelor de vaccinare, putând astfel să vaccinăm un număr mult mai mare de persoane”, a mai spus Hancock.

Tot el a precizat că este foarte probabil ca acest vaccin să fie administrat anual, asemenea celui antigripal.

”Este foarte probabil ca de acum încolo să avem un program dual de vaccinare, pe de o parte, antigripal, iar pe de altă parte, anti-COVID. Peste 80% din populația de peste 65 de ani s-a vaccinat antigripal anul acesta. Iar acesta este un real progres, din două puncte de vedere. Pe de o parte, numărul celor imunizați împotriva gripei e din ce în ce mai mare. Pe de altă parte, ne arată că din ce în ce mai multe persoane de peste 65 de ani sunt dispuse să se vaccineze”, a adăugat secretarul de stat.

Citeste si:
Marea Britanie taie ajutoarele pentru Siria și Liban
Marea Britanie taie...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri