Campaniile de vaccinare au fost coordonate diferit, iar primele categorii care au beneficiat de vaccinul anti-COVID-19 în România, cu excepția medicilor, diferă față de alte state. În SUA, președintele ales, Joe Biden, alături de vicepreședintele Kamala Harris a primit deja prima doză de vaccin. În România, încă de la debutul campaniei de vaccinare de pe 27 decembrie, primele persoane care s-au vaccinat au fost cadrele medicale. Dar de ce a fost luată această decizie?

Dacă s-ar fi vaccinat, am fi spus că au trecut înaintea listei deja făcute și înaintea priorităților deja stabilite. Pentru că nu s-a explicat de la început că pentru acești lideri, care conduc țara, care ne asigură siguranța națională, vaccinarea este o problemă de securitate națională. Acești lideri ar fi trebuit să facă parte din primele cohorte vaccinabile, nu numai prin puterea exemplului, ci și pentru starea dânșilor de sănătate, în așa fel încât, dacă avem o altă urgență suprapusă peste această pandemie, dânșii să poată guverna țara, să ne poată asigura traversarea unei alte crize”, a declarat Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică, la Digi24.

Expertul mai spune că probabil ar crește foarte mult gradul de încredere dacă am vedea liderii că se vaccinează, dacă vom vedea liderii că vor comunica felul în care se simt, dacă au sau nu simptome sau efecte secundare, dar, mai ales, ce anume îi determină să se vaccineze, care sunt motivațiile lor.

Dar în același timp, pentru că suntem cârcotași, trebuie să aibă și dânșii încrederea că cei care suntem de bună-credință înțelegem că nu depășesc un rând, nu sfidează restul populației și că o fac tocmai pentru beneficiul societății, pentru beneficiul țării și pentru exemplul personal”, a mai precizat Ioana Stăncel

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri