Premierul Florin Cîțu a făcut câteva precizări cu privire la campanie de vaccinare din România, despre care consideră că merge foarte bine. Întrebat dacă va introduce vaccinarea obligatorie pentru medici, pe modelul altor state, în contextul unui iminent val 4 al pandemiei, șeful executivului a transmis că nu are în vedere măsuri mai dure în ceea ce privește vaccinarea, dar că singura soluție pentru a traversa această criză sanitară rămâne în continuare imunizarea populației.

„Dumneavoastră vă uitați la numărul de persoane vaccinate, eu mă uit la număr de persoane infectate, care sunt foarte puține comparativ cu alte state. Trebuie să ne uităm la toți indicatorii. Guvernul României a făcut tot! Vaccinarea nu e obligatorie în România, dar dacă suntem responsabili trebuie să ne vaccinăm. Suntem prima țară din UE în care vaccinarea a devenit posibilă în absolut toate locurile”, a spus Florin Cîțu.

Cu toate acestea, România se află pe antepenultimul loc în ceea ce privește rata de vaccinare în rândul populației. Până la data de 1 iulie 2021, România avea o rată de vaccinare de 47.570 de doze injectate la 100 de persoane din țară, față de 151.910 doze adiministrate de Malta, o țară care conduce clasamentul țărilor în ceea ce privește rata de vaccinare a poluației, potrivit Statista.

Statistic: Number of COVID-19 vaccination doses administered in Europe as of July 1, 2021, by country (per 100 population) | Statista
Susa: Statista

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri