Premierul Florin Cîțu a discutat despre relaxările planificate de autorități începând cu data de 1 iunie. Acestea au loc pentru că românii au înțeles că trebuie să se vaccineze, motiv pentru care în orașele mari din țara noastră s-a depășit procentul de 30-40% de persoane vaccinate, potrivit declarațiilor transmise de șeful Executivului.

Întrebat în cadrul unei emisiuni de la Digi 24 despre obiectivele pe care Guvernul le are setate pentru următoarea perioadă, în ceea ce privește gestionarea pandemiei, Florin Cîțu a precizat că se dorește ca nicio localitate din România să nu mai aibă un coeficient de infectare a COVID-19 mai mare de 3 la mia de locuitori.

Nu vreau sa avem localități în care să se mai sară de 3 la mie. Vreau sa păstram România sub la 3 la mie. Trebuie să ne vaccinam ca să nu mai ajungem acolo.

Campania de vaccinare a încetinit în toate țările, dar eu ma uit ca la București, mă uit la maratoanele de vaccinare, unde s-au imunizat peste 20.000 de persoane (...) Mâine ne putem bucura de relaxări, nimeni nu își putea imagina anul trecut, pe vremea asta ca vom avea astfel de relaxări”, a transmis premierul.

Citește și: Top 10 localități din România în care s-a vaccinat cel mai mult

În total, de la debutul campaniei, s-au vaccinat 4,3 milioane de persoane în țara noastră, cu mult sub pragul de 5 milioane setat de premierul Florin Cîțu. Vezi AICI cum a decurs până azi campania de vaccinare.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri