Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat că dorește să ofere un bonus de 500 de euro pe lună tuturor cadrelor medicale care se ocupă de cazurile Covid-19.

„Și vreau în acest cadru să vă anunț de o măsură pe care am solicitat-o Guvernului României, în acest sens am avut astăzi mai multe discuții.

Personalul medical, medicii noștri sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei.

Avem încredere în ei, ne punem speranțele în ei, dar trebuie să fim foarte conștienți că pentru ei este o situație de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem aștepări mari de la ei și atunci, în consecință, cred că este corect să recunoaștem această situație și să recunoaștem, evident, că este nevoie și de un pic mai mult decât cuvinte furmoase.

Deci, am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună.

Citeste si:
Iohannis atacă la CCR legea 4 iunie - Ziua Tratatului de la Trianon
Președintele Iohannis a...

Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil.

Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete.

Trebuie să știți că mă bazez pe dumneavoastră toți, și autoriăți centrale, și autorități locale din Suceava, să rezolvăm repede și bine această situație. ”, a spus președintele Iohannis în cadrul videoconferinței.

Citeste si:
Opel ofera stimulente de pana la 8.000 euro pentru dieseluri vechi
Opel lanseaza Programul...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
La risc sau în siguranță? Platforma care arată riscul de a te infecta cu COVID
Setari Cookie-uri