Brîndușa Lungu, medic rezident anul III la secția gastroenterologie II a Spitalului Județean de Urgență Sfantul Spiridon Iași, a semnalat pentru G4Media.ro probleme în distribuția echipamentelor de protecție pentru medicii rezidenți din spital.

Brîndușa Lungu o acuză pe asistenta șefă Adriana Leca, cea care gestionează distribuția echipamentelor, că a refuzat să le furnizeze și rezidenților costume chirurgicale, capeline, mască și mănuși.

”Inițial, asistenta șefă a refuzat să îmi ofere echipament de protecție, deși cutiile cu echipamente erau la ușa magaziei, sub precizarea ,,nu am să stric un echipament de 100 de lei pentru un rezident”. Sub presiunile pe care le-am făcut a acceptat să distribuie doar colegilor rezidenți de gardă acest echipament. Deși a intervenit medicul meu coordonator, dna asistentă a refuzat să distribuie echipament rezidenților care eram în afara echipei de gardă. În alte zile, nici măcar rezidenții de gardă nu au primit. În prezent, rezidenții folosesc doar echipamentele cumpărate de părinții lor online și unii au viziere care au fost donate de ONG-uri. În rest, suntem lăsați descoperiți, deși e nevoie să intrăm în contact cu pacienții”, a declarat pentru G4Media.ro medicul rezident.

Sursa foto: Facebook Brîndușa Lungu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri