MOL România acordă 400.000 de euro asociației Dăruiește Viață, care va achiziționa echipamente de protecție și dispozitive medicale (aparate de ventilație, măști de oxigen, kituri de intubație) și le va transfera ca donații în natură spitalelor. De asemenea, o parte din fonduri va fi alocată acoperirii cheltuielilor cu spitalul modular pe care asociația îl construiește în curtea Spitalului de Urgență Elias din București.

“Medicii și personalul medical se află în acest moment în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Cu toții ne punem speranța în profesionalismul și dedicarea lor pentru a depăși această criză medicală. Este însă vital ca echipele medicale să aibă echipamente de protecție corespunzătoare și acces la dispozitive medicale pentru tratarea cazurilor de COVID-19.”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO al MOL România.

Citește și: Coronavirus | Asociația Dăruiește Viață, donatorii, sponsorii și partenerii săi ridică un spital modular la Spitalul Elias

MOL România oferă asistență financiară asociației Dăruiește Viață, care va achiziționa echipamente de protecție și dispozitive medicale (aparate de ventilație, măști de oxigen, kituri de intubație) și le va transfera ca donații în natură spitalelor. De asemenea, o parte din fonduri va fi alocată acoperirii cheltuielilor cu spitalul modular pe care asociația îl construiește în curtea Spitalului de Urgență Elias din București.

„Putem trece peste această pandemie doar împreună: fiind solidari, colaborând, ajutând oriunde este nevoie. Ne bucurăm de implicarea MOL și sperăm ca tot mai multe companii să urmeze acest exemplu, să-și sprijine comunitatea și personalul medical care are grijă de ea.” - Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

Vezi și: Cum redirectionezi impozitul pe venit daca nu vrei sa lasi banii statului? ONG-uri din educatie, sanatate si constructii care asteapta donatii

„Reușim împreună este mesajul pe care Dăruiește Viață îl transmite în această perioadă și în care credem cu tărie. Eu, tu, noi, cu toții, persoane fizice, companii - trecem împreună prin această perioadă și vom reuși doar dacă suntem solidari. Cu o mobilizare rapidă de fonduri și eforturi, spitalul va fi gata în câteva săptămâni, atunci când se estimează că va fi cea mai mare nevoie de paturi suplimentare. Fiecare contribuție contează.” - Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

Spitalul modular este dedicat tratării pacienților cu COVID-19. Inițiativa are ca obiectiv izolarea pacienților cu COVID-19 și prevenirea transmiterii virusului pacienților cu alte boli grave tratați în secția ATI a Spitalului Elias.

Spitalul modular va avea 38 de locuri și va fi putea fi utilizat chiar și după ce actuala criză medicală va fi depășită, ca spital de mari arși.

Sprijinul către asociația Dăruiește Viață urmează unei serii de inițiative de sprijinire a spitalelor din România derulate de MOL România în ultima perioadă. Doar în ultimul an, MOL România a sponsorizat cu aproximativ 750.000 de euro dotarea cu echipamente și aparatură moderne - inclusiv paturi ATI și echipamente de ventilație, necesare astăzi tratării pacienților cu COVID-19 – spitalele din Miercurea Ciuc, Giurgiu și Gheorgheni. La acestea se adaugă investiția de 425.000 de euro în construcția heliportului de pe acoperișul Spitalului Clinic de Urgență Marie Curie, primul heliport la un spital pediatric din România.

Vezi și: COVID-19 | ONU: Planeta se va confrunta cu episoade de foamete în părțile cele mai sărace ale lumii

MOL România are o prezență de 25 de ani pe piața românească, timp în care a fost nu doar un actor economic predictibil și onest, dar și un partener de încredere al comunităților prin numeroase inițiative de implicare socială în domenii critice, precum sănătate, educație sau mediu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri