Pandemiile viitoare vor fi mai frecvente, vor produce mai multe victime și se vor răspândi mai rapid, dacă nu stopăm degradarea mediului, avertizează un grup de oameni de știință, membri ai platformei interguvernamentale independente IPBES.

„O singură specie este responsabilă pentru pandemia de Covid-19: noi”, au scris autorii într-un articol publicat pe site-ul platformei. „Avem o fereastră de oportunitate îngustă pentru a depăși criza actuală și a le preveni pe cele viitoare”, scrie Digi24.

Profesorii Josef Settele, Sandra Diaz, Eduardo Brondizio și dr. Peter Daszak au extras dintr-o cercetare a lor publicată anul trecut, considerată cel mai cuprinzător studiu asupra degradării naturii, în care au concluzionat că un milion de specii de plante și animale sunt în pericol de dispariție în deceniile viitoare.

„Defrișările masive, extinderea agriculturii, creșterea intensivă a animalelor, mineritul și dezvoltarea infrastructurii, precum și exploatarea animalelor sălbatice au creat furtuna perfectă pentru transmiterea de boli de la animale la om”, au scris autorii, iar acest lucru se întâmplă în zone locuite, care sunt cele mai vulnerabile la boli infecțioase.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri