Unitatea de Suport Medical - Bucureştii Noi. Roboții, folosiţi la interacţiunea cu pacienţii

Roboţii vor putea fi folosiţi, în această perioadă, pentru interacţiunea cu pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, care vor fi internaţi în cadrul Unităţii de Suport Medical din Bucureştii Noi.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) şi Bucharest Robots - primul start-up de robotică din România au colaborat din punct de vedere tehnologic în cadrul Unităţii de Suport Medical din Bucureştii Noi, scrie Agerpres.

Cei patru roboţi puşi la dispoziţia DSU pe perioada epidemiei vor avea sarcini diferite în cadrul unităţii medicale, precum dezinfecţia, servirea mesei, instrucţiuni legate de grupuri sanitare, locul de luat masa, parola de la internet, respectiv interacţiunea cu pacienţii, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a DSU.

"Devine mult mai uşor gestionarea lui pentru că avem şi tehnologia în spate, de la tehnologia informaţiei, la roboţi care fac dezinfecţie, la roboţi care pot să distribuie apă, mâncare, la roboţi care pot să răspundă la unele întrebări, deci cred că, în aceste situaţii, chiar dacă sunt realizate pentru dezastre, tehnologia rămâne foarte importantă şi poate să reducă nevoia de personal în astfel de centre", a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Iniţiativa face parte din continuarea procesului de colaborare a DSU cu societatea civilă, venind astfel în sprijinul combaterii SARS-CoV-2 în România.

Citeste si:
Coronavirus | Un robot autonom va steriliza mediul de la Institutul...
Coronavirus | Un robot...

Două companii, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, au demarat, la începutul lunii aprilie, organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, prin punerea la dispoziţie a unui spaţiu de 7.500 metri pătraţi în Bucureştii Noi, respectiv amenajarea şi echiparea lui pentru a fi predat, ulterior, MS.

Sursa foto: Facebook / Bucharest Robots

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Sanitas: Legea carantinei şi izolării încalcă drepturile personalului medical
Setari Cookie-uri