Roboţii vor putea fi folosiţi, în această perioadă, pentru interacţiunea cu pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, care vor fi internaţi în cadrul Unităţii de Suport Medical din Bucureştii Noi.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) şi Bucharest Robots - primul start-up de robotică din România au colaborat din punct de vedere tehnologic în cadrul Unităţii de Suport Medical din Bucureştii Noi, scrie Agerpres.

Cei patru roboţi puşi la dispoziţia DSU pe perioada epidemiei vor avea sarcini diferite în cadrul unităţii medicale, precum dezinfecţia, servirea mesei, instrucţiuni legate de grupuri sanitare, locul de luat masa, parola de la internet, respectiv interacţiunea cu pacienţii, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a DSU.

"Devine mult mai uşor gestionarea lui pentru că avem şi tehnologia în spate, de la tehnologia informaţiei, la roboţi care fac dezinfecţie, la roboţi care pot să distribuie apă, mâncare, la roboţi care pot să răspundă la unele întrebări, deci cred că, în aceste situaţii, chiar dacă sunt realizate pentru dezastre, tehnologia rămâne foarte importantă şi poate să reducă nevoia de personal în astfel de centre", a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Iniţiativa face parte din continuarea procesului de colaborare a DSU cu societatea civilă, venind astfel în sprijinul combaterii SARS-CoV-2 în România.

Două companii, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, au demarat, la începutul lunii aprilie, organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, prin punerea la dispoziţie a unui spaţiu de 7.500 metri pătraţi în Bucureştii Noi, respectiv amenajarea şi echiparea lui pentru a fi predat, ulterior, MS.

Sursa foto: Facebook / Bucharest Robots

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri