Aprovizionarea cu medicamentele necesare pacienților și medicilor în lupta împotriva COVID-19, dar și a celorlalte categorii de pacienți este susținută de cei peste 2.200 de lucrători din depozite și șoferi. În total, se asigură livrarea a peste 2 milioane de cutii de medicamente în cel mai scurt timp.

Criza generată de pandemia COVID-19 a plasat cei peste 7.700 de angajați ai companiilor membre implicați în activitatea de distribuție de medicamente și pe cei din farmacii în linia întâi. Aprovizionarea cu medicamentele necesare pacienților și medicilor în lupta împotriva COVID-19, dar și a celorlalte categorii de pacienți este susținută de cei peste 2.200 de lucrători din depozite și șoferi. Astfel se asigură livrarea a peste 2 milioane de cutii de medicamente în cel mai scurt timp și în cele mai bune condiții de siguranță și confort către spitale, către unitățile spitalicești aflate în carantină și farmacii.

Citește și: Tratamentele și vaccinul împotriva COVID-19 ar trebui să ne aducă normalitatea mult dorită

De asemenea, sunt peste 5.550 de farmaciste și asistente de farmacie care asigură permanența și continuitatea activității în farmacii, în pofida expunerii continue la riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2, fiind primii specialiști în sănătate la care apelează pacienții. Au fost situații izolate de îmbolnăviri ale personalului care au determinat intrarea în carantină a acelor farmacii.

Retail jobs

La începutul crizei atmosfera era una de îngrijorare. Însă simțul datoriei a fost mai puternic și, în scurt timp, fiecare angajat din depozit, șofer, farmacist și asistent de farmacie și-a asumat rolul important în prima linie de susținere a populației, a pacienților din spitale și a medicilor responsabili de tratarea pacienților infectați. Le suntem recunoscători pentru implicarea și dedicarea de care au dat dovadă

Anca Babeș, Director Executiv al ADRFR

În această perioadă au fost realizate investiții semnificative pentru sporirea măsurile de protecție și siguranță pe tot fluxul de aprovizionare și comercializare.

Pe lângă dotarea cu măști, mănuși, paravane de Plexiglas, dezinfectanți, a fost adăugat și un pachet suplimentar care cuprinde combinezoane (șoferi), botoși de unică folosință și ochelari de protecție (șoferi), șervețele antibacteriene, vizete și vitamine. În plus, pentru a preveni riscul de infectare, la toate depozitele membrilor se efectuează proceduri de dezinfectare generală la fiecare interval de 48 de ore.

Citeste si:
Copiii care au studiat online ar putea avea venituri mai mici tot...
Copiii care au studiat online...

Citește și: Farmacie online pe perioada COVID-19. Ce lanțuri farmaceutice îți trimit medicamentele acasă

Înființată în 2003, Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) reprezintă peste 50% din piața de distribuție și retail farmaceutic autohton. Membrii Asociației sunt companii recunoscute și respectate atât pentru performantele de business obținute, cât și pentru seriozitatea, implicarea și profesionalismul cu care tratează fiecare aspect al activității zilnice, în beneficiul direct al pacienților. Prin acțiunile sale și ale membrilor săi, Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România veghează și contribuie la dezvoltarea mediului farmaceutic autohton. Din luna iulie 2012, Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România este membru cu drepturi depline al GIRP - Groupement International de la Repartition Pharmaceutique (Asociația Europeană a Distribuitorilor Farmaceutici).

Citeste si:
Distribuitorii sunt pregătiți: Măștile de protecție vor ajunge în...
Ce spun farmaciștii despre...

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri