Coronavirus | Aproape jumătate din bolnavi au fost videcați în Brașov

Peste 40% din cazurile de pacienţi cu COVID-19 au fost declarate vindecate şi externate din spitalele din judeţ, de la începutul crizei, a informat Instituţia Prefectului Braşov.

Conform ultimei centralizări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, un număr total de 260 de persoane confirmate cu COVID-19 au fost tratate şi externate din patru unităţi medicale din judeţ, reprezentând 44,4% din totalul celor 594 de cazuri confirmate de la începutul epidemiei, informează Agerpres.

Astfel, 115 pacienţi au fost externaţi de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, alţi 85 de la Pneumoftiziologie, 48 de la Psihiatrie şi 12 de la Sanatoriul de nevroze din Predeal.

Acestora li se adaugă alte trei cazuri externate din Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe (judeţul Covasna), care este unitate medicală suport pentru judeţul Braşov şi al unui braşovean tratat şi declarat vindecat la Spitalul Matei Balş din Capitală.

Miercuri după-amiază, în judeţul Braşov erau 255 de persoane în carantină şi 231 autoizolate şi monitorizate, numărul celor din a doua categorie fiind în scădere semnificativă faţă de săptămâna precedentă (6 mai) când erau 374 persoane în această situaţie.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri