Alexandru Rafila precizează că cifrele înregistrate astăzi, 16 mai, reflectă modul în care oamenii au înteles să se comporte și să respecte măsurile impuse de autorități, însă atrage atenția că nu trebuie să ne schimbăm comportamentul acum că restricțiile au mai fost relaxate.

”Această relaxare trebuie să fie conștientă, preventivă. Peste 7 zile vom vedea dacă a dus la o creștere acceptabilă, am rămas la acest nivel sau chiar am scăzut, acestea sunt scenariile posibile. Reluarea altor tipuri de activități depinde și de modul în care noi reușim să ne comportăm și să ținem răspândirea sub control”, a declarat Rafila într-o intervenție la postul de televiziune Digi24.

De asemenea, acesta sfătuiește și operatorii economici care și-au reluat activitatea să respecte măsurile pe care autoritățile le-au recomandat și nu exclude apariția unor focare în anumite zone din țară, însă speră că vor fi de amploare mai mică.

Numărul de cazuri de coronavirus din România a ajuns, sâmbătă 16 mai, la 16.704 , după înregistrarea a 267 de noi infecții. Tot astăzi, până la prânz, au fost raportate 11 noi decese, bilanțul victimelor cu Covid-19 urcând la 1.081.

La ATI, în acest moment, sunt internați 206 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.746 de persoane. Alte 14.491 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 303.734 de teste

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri