Klaus Iohannis, președintele României, a făcut apel la respectarea, în continuare, a normelor de igienă și de distanțare socială, în cadrul unei conferințe de presă, susținute în urma unei ședințe cu miniștrii. În plus, președintele a atras atenția asupra nevoii de reformare a statului român.

Președintele a declarat că deși sunt mulți români care respectă regulile impuse de Starea de Alertă, pentru limitarea răspândirii noului virus, există o majoritate de oameni care nu conștientizează pericolul reprezentat de COVID-19.

”Unii au înțeles greșit starea de alertă. Virusul este încă printre noi. Cu cât conștientizăm mai bine, cu atât cresc șansele noastre să controlăm și, în cele din urmă, să stopăm definitiv epidemia”, a atras atenția președintele statului.

Acesta a adăugat că ”dacă regulile vor fi constant încălcate, vom avea noi focare și un nou val de îmbolnăviri”.

În acest sens, Klaus Iohannis a cerut autorităților locale să își asume un rol mai mare în comunități.

Citeste si:
Zuckerberg: Companiile de "social media" nu trebuie să fie...
Mark Zuckerberg: Companiile...

”Am reușit până acum să controlăm epidemia, iar măsurile luate și-au dovedit eficiența. Au fost două luni grele pentru toți. Ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum. Cred că nimeni nu își mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie dacă presiunea pe spitale va crește semnificativ”, a menționat Iohannis.

Şeful statului a avut, marţi, la Palatul Cotroceni două şedinţe cu membri ai Guvernului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
COVID-19 | Spania va relua turismul INTERNAȚIONAL începând cu luna IULIE
Setari Cookie-uri