Un nou focar de coronavirus a fost înregistrat în Alba, în cadrul unei unităţi sanitare unde au fost depistate pozitiv şase cadre medicale, a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, potrivit Agerpres.

Potrivit directorului executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea, din cele şase cazuri, două au fost depistate joi şi patru vineri. Printre cei şase nu se află medici.

„DSP Alba a demarat o anchetă epidemiologică şi, în paralel, o anchetă a inspectorilor sanitari, în vederea limitării extinderii, protejării personalului medical şi a pacienţilor, precum şi identificării eventualelor deficienţe privind respectarea normelor de lucru şi protecţie", a afirmat Alexandru Sinea.

Potrivit directorului executiv al DSP Alba, tot personalul medical şi pacienţii spitalului vor fi testaţi.

Până acum, în cadrul acestei anchete, au fost efectuate peste 150 de teste COVID-19, urmând ca, zilele ce urmează, testarea să continue. Dacă vor fi constatate deficienţe, DSP Alba va lua cele mai drastice măsuri prevăzute de legislaţie,

Alexandru Sinea

Acesta a afirmat că nu poate să menţioneze despre ce unitate medicală este vorba.

Până sâmbătă, în Alba au fost înregistrate 295 de cazuri pozitive, din care şapte în ultimele 24 de ore.

Au fost declaraţi vindecaţi 225 de pacienţi, fiind înregistrate şi 19 decese.

În total, în Alba au fost efectuate 16.320 de teste, potrivit DSP.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri