Spitalul Militar Central intră în cursa pentru identificarea celui mai eficient tratament pentru COVID-19

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) intră în studiul clinic “Solidarity”, alături de parteneri de Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balș” și Spitalul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, din București.

Spitalul Militar Central intră în cursa pentru identificarea celui mai eficient tratament pentru COVID-19. Studiul este desfășurat de Organizația Mondială a Sănătății în peste 40 de țări.

La nivel național, proiectul este coordonat de prof. universitar dr. Alexandru Rafila, şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Ce este “Solidarity”

„Solidarity”este un studiu randomizat (alegerea pacienților este una aleatorie) ce constă în aplicarea, pentru comparație, a patru scheme terapeutice care au mai fost utilizate până în prezent, scheme care s-au dovedit sigure și eficiente în cazul celor mai mulți pacienți diagnosticați cu boala COVID-19. Criteriile de includere și excludere a pacienților care vor fi incluși în acest program țin de vârstă, patologii asociate și comorbidități.

Scopul studiului este de a identifica, în cel mai scurt timp posibil, cel mai bun răspuns al subiecților la una dintre cele patru scheme de tratament, astfel încât să poată fi implementat, la nivel internațional, în tratamentul specific al acestei patologii.

Citeste si:
Spitalul Militar va implementa aplicaţia Coronavirus COVID-19 România
Spitalul Militar va...

”Proiectul respectă toate standardele în ceea ce privește etica și siguranța pacientului, în sensul că toți subiecții își vor da consimțământul pentru includerea în acest studiu, în deplină cunoștință de cauză, după explicarea tuturor etapelor spitalicești ce urmează a fi parcurse”, spun reprezentanții unității medicale.

La nivelul SUUMC, coordonatorul studiului (investigator principal) este colonelul medic șef de lucrări dr. Ion Ștefan, șeful Secției Clinice Boli infecțioase. Echipele implicate în desfășurarea acestui proiect sunt alcătuite din specialiști în boli infecțioase și medici rezidenți în aceeași specialitate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
OMS recomandă reintroducerea restricțiilor
Setari Cookie-uri