Vlad Mixich: O treime din spitalele din România au fost dotate cu aparatură medicală și echipamente de protecție în perioada pandemiei

Peste 140 de spitale din întreaga țară au fost dotate cu aparataură medicală și echipamente de protecție, fiind vorba despre o treime din spitalele existente în România, a declarat Vlad Mixich, coordonatorul Observatorului Român de Sănătate, în cadrul conferinței CSR: Growing Responsible – impactul donatorilor în pandemie, organizată de wall-street.ro.

”Potrivit bilanțului făcut de colegii din alte organizații și de la Obsevatorul Român de Sănătate, peste 140 de spitale din întreaga țară au fost dotate cu aparatură medicală și cu echipamente de protecție, undeva la peste 30% din spitalele existente în România, adică o treime”, a declarat Mixich.

Întrebat despre implicarea companiilor în perioada pandemiei, expertul în politici de sănătate a declarat că se aștepta să existe solidaritate între companii și ONG-uri pentru a acoperi lipsurile din domeniul sanitar, mai ales în situația în care vorbim despre cea mai intensă criză de sănătate publică din lume în ultimii 30 de ani.

Este semnul unei normalizări a acestei legături între zona comercială, corporatistă și zona ONG-urilor, a asociațiilor care lucrează în domeniul medical. Nu mai este ceva excepțional pentru că s-a normalizat acest sprijin și am intrat în rândul țărilor de la clasa 1 din trenul care circulă la nivel mondial în ceea ce privește colaborarea ONG-companii

Vlad Mixich - coordonator Observatorul Român de Sănătate

Citeste si:
Mixich: Niciodată de la începutul pandemiei nu au fost atât de...
Vlad Mixich: Niciodată de la...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Acesta consideră că trăim o normalitate care merită celebrată.

”Este genul de normalitate care trebuie sărbătorită. Va fi și mai dificil pe viitor, având în vedere perioada care ne așteaptă e important să celebrăm lucrurile”, a mai spus Mixich.

Conferința CSR: Growing Responsible – impactul donatorilor în pandemie este organizată de wall-street.ro, în parteneriat cu Fundația Vodafone România și Penny Market.

Citeste si:
De ce lipsește Euthyrox din România. Consumul a explodat în februarie
De ce lipsește medicamentul...
Sursa foto: Arhiva personala Vlad Mixich

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri