Nelu Tătaru explică de ce se poate intra în biserici și în teatre nu: Biserica este a cartierului

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a dat explicaţii cu privire la noile măsuri de relaxare a restricţiilor și a spus că, spre deosebire de teatre, la biserici vin, în general, oameni dintr-un cartier, nu din tot oraşul. "Avem o serie de măsuri pe care le putem gestiona în acest moment, nu putem gestiona mai multe", a afirmat Tătaru.

"În acest moment avem rezerve, poate nu avem stocuri mari, dar avem stocuri medii (...) şi nici nu vrem să se interpreteze această stare de alertă”, a declarat ministrul Sănătăţii, potrivit news.ro.

El a explicat de ce rămân închise, deocamdată, teatrele: "Ar trebui să împărţim acele scaune foarte rar între ele ca să păstrăm distanţarea, este un spaţiu foarte închis şi în general ventilarea aerului se face mai greu”. El a adăugat că un teatru este ca şi cum s-ar "gestiona o cameră închisă”, precizând că, spre deosebire de teatre, în biserici se intră şi se iese tot timpul.

"Biserica este a cartierului, la o sală de teatru vin din tot oraşul. (...) Avem o serie de măsuri pe care le putem gestiona în acest moment, nu putem gestiona mai multe”, a continuat ministrul.

Întrebat care sunt riscurile care ar apărea dacă starea de alertăar fi prelungită cu doar două săptămâni, nu cu patru, ministrul Sănătăţii a răspuns că aceste riscuri se vor vedea.

"Riscurile le vom vedea în următoarea perioadă. Noi prelungim starea de alertă 30 de zile, urmărim fiecare zi, fiecare săptămână. Ca evoluţie de câte ori este nevoie trebuie să găsim o stare instituţională pentru a avea contramăsuri la aceste măsuri de relaxare”, a afirmat Nelu Tătaru.

El a precizat că, în afara unei stări de alertă, nu s-ar putea dispune măsuri precum carantinarea unui sat sau a unui cartier în care pot apărea focare de COVID-19.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri