În câteva zile, la Galați au apărut patru focare de infectări cu coronavirus. Cu 35 de cazuri noi în fiecare zi, situația din Galați se înscrie în trendul înregistrat la nivel național, unde numărul cazurilor noi înregistrate la fiecare 24 de ore este dublu față numărul cazurilor din perioada de final a stării de urgență, scrie Digi24.

Prefectul de Galați, Gabriel Avrămescu, a declarat la Digi24 că focarele sunt la Spitalul Județean și la penitenciar. La spital, sunt infectate 33 de persoane – pacienți și cadre medicale.

Prefectul a spus că persoanele au fost depistate în urma triajului epidemiologic care se face zilnic la intrarea în spital.

"În spitalul județean, infectarea s-a transmis prin persoane asimptomatice. Vorbim de o transmitere comunitară generată de această vreme favorabilă ieșirilor în aer liber și întâlnirilor", a declarant Gabriel Avrămescu.

Paturile de la ATI sunt pline 100%, a spus prefectul. "Problema cea mai mare o reprezintă asimptomaticii, ei sunt factorul de răspândire care nu poate fi controlat", a conchis prefectul.

Încă 391 de persoane s-au infectat cu coronavirus în ultimele 24 de ore în România, la terapie intensivă fiind internate 215 persoane.

Până în prezent, în România au fost confirmate 28.973 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.132 au fost externate, dintre care 20.026 de pacienți vindecați și 1.106 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Sursa foto: : faboi / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri