Tătaru: În următoarele trei luni vom avea aglomerare pe litoral. E posibil ca Vama Veche și alte zone să devină focare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a atras atenția încă o dată asupra respectării regulilor de distanțare socială și igienă în special pe litoral și a avertizat că acest zone turistice unde se așteaptă o aglomerare în următoarele trei luni pot apărea focare, scrie Digi24.

"Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare. În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce se înseamnă litoral. Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival.

Chiar dacă nu mai există cadru legislativ pentru perioada imediat următoare, noi sperăm ca la jumătatea săptămânii viitoare să avem acest cadru legislativ, trebuie să respecte aceleaşi reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile. Cei care se simt rău să se prezinte la unitățile de primiri urgențe, să evalueze starea de sănătate.

Turiștii de pe litoral se pot distra în condițiile și normele stabilite cu cei de la HoReCa, am stabilit norme pentru plaje, terase", a declarat Nelu Tătaru, prezent la Constanța.

Întrebat cum sunt verificate persoanele care stau în izolare, ministrul a spus că medicul de familie trebuie să ia legătura cu acestea. "În acest moment, regula este cea a medicului de familie care trebuie să ia legătura cu acest pacient, dar legal nu-l putem obliga ca în casă să facă această izolare. Recomandarea rămâne aceeaşi ... măcar medical, epidemiologic", a afirmat Nelu Tătaru.

Citeste si:
Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi: Tătaru a vizitat locul unde se...
Spitalul Regional de Urgenţă...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri