Nelu Tătaru: Poate că ne-am relaxat un pic cam repede

Ne-am relaxat prea repede și avem o transmitere comunitară de COVID-19, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. El a vizitat astăzi spitalele din Moldova să vadă care este acolo situația pacienților infectați.

„Suntem în același registru al creșterii numărului de cazuri de la o zi la alta. Suntem într-o zi în care am scăzut sub 600, dacă poate fi o veste bună, dar suntem în 4 săptămâni de creștere. Suntem, totuși, după măsuri de relaxare și suntem într-un moment de transmitere comunitară accentuată. Astăzi 592 de cazuri, ieri 614 cazuri. Astăzi doar 13 decese și scăderea celor din terapie intensivă. Recomand în continuare păstrarea acelorași precauții, conform Digi24.ro.

Nerespectând regulile avem o transmitere comunitară. Poate că ne-am relaxat un pic cam repede. Am dat acele măsuri de relaxare, dar le-am dat însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării acelor măsuri de relaxare. Respectând aceste norme, agreem o evoluție, o creștere ușoară a numărului de cazuri asumată, dar ajungem într-un timp relativ scurt, într-o lună de zile, la un moment în care putem avea o viață cvasi-normală. În condițiile în care nu respectăm aceste reguli, este un obiectiv care se îndepărtează.

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri