Dacă certificatul verde propus acum de coaliția de guvernare s-ar fi impus în august, după cele trei săptămâni de creștere a numărului de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2, numărul foarte mare de persoane ucise zilnic de COVID-19 săptămânile trecute nu ar fi fost atât de mare, potrivit lui Alexandru Rafila.

„Nu am fi fost în cazul bilanțul valului patru al COVID-19 dacă cei aflați la guvernare în vară ar fi făcut ce trebuia și ar fi impus acest certificat verde pe care noi intenționăm să îl aplicăm”, a declarat ministrul Sănătății al coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR, Alexandru Rafila.

Totodată, numărul infectărilor ar fi scăzut, iar la acest moment s-ar fi putut renunța la certificatul verde, care trebuia impus în vară, a mai spus Rafila.

„Noi venim cu un astfel de model, care este contestat de cineva care nu a luat nicio măsură și care a introdus, din contră, relaxări într-o perioadă de creștere rapidă a numărului de cazuri. Am avut 16 săptămâni de creștere a numărului de infectări, iar măsurile de relaxare au fost introduse secvențial în interiorul acestei perioade de 16 săptămâni de creștere.

„Noi venim cu niște măsuri mai degrabă de armonizare și evitare a discriminării, într-o perioadă de scădere a numărului de cazuri și suntem acuzați de cei care au introdus astfel de măsuri în perioadele de creștere”, a reproșat Rafila.

Preşedintele Senatului și lider al PNL, Florin Cîţu, declarase anterior că Social-democraţii nu au venit încă cu noua variantă de proiect legislativ privind introducerea obligativităţii Certificatului Verde la locul de muncă, aşa cum au anunţat. Cîțu a spus că introducerea unei noi variante de proiect va întârzia implementarea Certificatului Verde, spunând că speră ca acest proiect să nu fie de fapt o strategie.

Întrebat de noua variantă de proiect privind introducerea obligativităţii Certidicatului Verde la locul de muncă, anunţată de PSD, liderul liberalilor a declarat că proiectul este încă aşteptat. „Opinia mea personala e că o variantă noua va întârzia implementarea Certificatului Verde”, a mai declarat preşedintele Senatului, spunând că din experienţa sa proiectul legislativ s-ar putea să nu treacă foarte rapid. Citeste mai mult: adev.ro/r3ssrl

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri