Mesajul medicilor pentru cei care cred în conspirații: Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură

Medicii din Timișoara au ajuns din nou la limită în lupta cu coronavirusul și spun că aproximativ 70% dintre cei care au ajuns în ultima vreme în spital sunt cei care cred în teoria conspirației. Aceștia atrag atenția că tot efortul depus până acum este anulat de iresponsabilitatea oamenilor și se așteaptă că situația să devină critică. ”Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța și cu conspirația. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului Victor Babeș din Timișoara.

La Spitalul Victor Babeș din Timișoara, cel mai performant din țară în lupta cu coronavirusul, mai sunt libere doar câteva paturi pentru a primi bolnavii infectați cu SARS Cov 2, în timp ce și Spitalul CFR, unitate suport, începe să primească tot mai mulți pacienți cu forme ușoare ale bolii. Iar, potrivit medicilor, aproximativ 70% dintre cei care au ajuns în ultima vreme în spital sunt cei care cred în teoria conspirației.

A refuzat tratamentul și acum e la Terapie Intensivă

„La Babeș mai avem 6 sau 7 locuri libere, dar este o dinamică continuă, pentru că ne ajutăm cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare. La noi, Terapia Intensivă este plină, sunt 4 locuri și toate sunt ocupate, sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos. Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea să facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă și nu putem decât să îi dăm tratament suportiv”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Cristian Oancea, directorul Spitalului Victor Babeș din Timișoara.

Medicii spun că tot efortul depus până acum este anulat de iresponsabilitatea oamenilor și se așteaptă că situația să devină critică.

„Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmați. Toată muncă noastră s-a dus pe apă Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susțînând că nu vor să facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța și cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienți relativ tineri, între 50 și 70 de ani”, a mai adăugat medicul Cristian Oancea.

Citeste si:
Coronavirus: În medie o persoană moare la fiecare 15 secunde, la...
Coronavirus: Decesele la...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri