Primăria Capitalei a început dotarea cabinetelor stomatologice din şcoli şi universităţi cu aparatură nouă, materiale sanitare şi consumabile, ca, din septembrie, copiii şi tinerii să poată beneficia în continuare de consultaţii şi tratamente gratuite, la cele mai înalte standarde şi în condiţii de maximă siguranţă, a anunţat primarul general, Gabriela Firea, citată de Agerpres.

Valoarea totală a acestor achiziţii se ridică la aproximativ 900.000 de lei.

"Primăria Capitalei, prin ASSMB, a făcut recent achiziţii pentru buna funcţionare a cabinetelor stomatologice şcolare, iar zilele acestea au loc şi primele livrări dintr-o nouă serie de materiale şi aparatură de înaltă performanţă către cabinetele din fiecare sector al municipiului Bucureşti", a declarat Firea, pe Facebook.

Ea a precizat că este vorba despre 106 lămpi cu ultraviolete şi 19 sisteme de diga, echipamente de ultimă generaţie, esenţiale pentru protejarea pacienţilor şi a personalului medical în contextul pandemiei de COVID-19.

Totodată, vor fi distribuite cabinetelor 145 de turbine dentare, precum şi diverse echipamente de protecţie.

Potrivit primarului general, diga reprezintă sistemul de izolare cu folie elastică din latex a câmpului operator în stomatologie, iar avantajul este că izolează dinţii în timpul unei lucrări dentare, protejând părţile moi (gingia, limba, buzele, obrazul), dar în acelaşi timp oferă şi un mediu uscat, lipsit de salivă, fără riscul ingerării substanţelor de către pacient.

Firea a spus că turbinele dentare sunt piese cu care pot fi realizate numeroase proceduri stomatologice, fiind indispensabile în orice cabinet.

Primarul general a amintit că, începând cu anul 2017, Primăria Municipiului Bucureşti a lansat o amplă acţiune de modernizare a tuturor cabinetelor stomatologice şcolare şi universitare din Bucureşti, peste două milioane de euro fiind investiţi în cabinetele de medicină generală şi stomatologice, şi că, în paralel, numărul de medici şi asistenţi din cabinetele stomatologice şcolare a crescut cu 30% faţă de 2016.

"În prezent, cabinetele stomatologice din reţeaua de medicină şcolară a ASSMB sunt în număr de 157 (144 şcolare şi 13 universitare), ele fiind deservite de 155 de medici stomatologi şi 124 de asistenţi medicali. (...) În perioada septembrie 2019 - februarie 2020, în cabinetele şcolare stomatologice din Bucureşti au fost realizate peste 50.000 de consultaţii şi aproximativ 350.000 de tratamente", a precizat Firea.

Ea a menţionat că PMB a făcut eforturi pentru ca în perioada stării de alertă să nu priveze copiii din Bucureşti de tratamentele şi consultaţiile stomatologice şi a deschis şase cabinete, câte unul în fiecare sector. Firea a adăugat că, în doar două săptămâni de la deschiderea acestora, au fost acordate mai mult de 300 de consultaţii şi s-au realizat peste 5.000 de tratamente.

Potrivit acesteia, pe perioada verii, şi cabinetul stomatologic universitar de la Politehnica Bucureşti - Complex Regie este deschis.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri