Călătorii din mijloacele de transport în comun din Capitală sunt verificați și la mască, nu doar la bilet. Echipe mixte, formate din polițiști locali și controlori STB, merg prin autobuze și tramvaie să vadă dacă oamenii au mască și dacă o poartă corect. Acțiunea are caracter preventiv deocamdată, cei care nu respectă regulile sunt avertizați doar verbal.

De săptămâna viitoare, însă, se vor da și amenzi. Nu sunt deloc mici și se dau în deplină legalitate.

„Amenzile sunt mari. Când urcați în transportul în comun, purtați masca. Și corespunzător, pe nas” - este ceea ce le spune polițistul local oamenilor din autobuz. Deocamdată, le spune sub formă de sfat și le oferă și măști, scrie Digi24.

Sunt călători care uită cu desăvâșire că purtarea măștii în autobuze și tramvaie este obligatorie.

De săptămâna viitoare, amenzi

Polițiștii locali și controlorii de la Societatea de Transport București merg în inspecție prin mijloacele de transport în comun și în zilele următoare să vadă cum se protejează călătorii. Pasagerii nu sunt amendați în cazul în care nu au mască. Polițiștii le dau o mască și le spun de ce este important să o poarte.

Călătorii trebuie să respecte și regulile de distanțare socială în mijlocul de transport în comun.

„Noi am încercat si le-am spus prevederile legale, nu putem urca în fiecare autobuz să îi îndepărătm, mai ales la ore de vârf. Noi avem o flotă foarte mare, de exemplu, când nu sunt ore de vârf, avem autobuze goale aproape, dar le-am lăsat în trafic ca oamenii să nu urce în primul venit, pentru că în 5 minute vine altul. Nu putem să îi oprim să nu urce, îi rugăm însă să nu stea foarte aproape”, explică Alexandru Hazem Kansou - director STB.

De săptămâna viitoare, călătorii care nu respectă regulile vor primi și amenzi. Sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Sursa foto: Facebook Poliția Română

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri