Controale la măști în mijloacele de transport în comun din București. De săptămâna viitoare, se vor da și amenzi

Călătorii din mijloacele de transport în comun din Capitală sunt verificați și la mască, nu doar la bilet. Echipe mixte, formate din polițiști locali și controlori STB, merg prin autobuze și tramvaie să vadă dacă oamenii au mască și dacă o poartă corect. Acțiunea are caracter preventiv deocamdată, cei care nu respectă regulile sunt avertizați doar verbal.

De săptămâna viitoare, însă, se vor da și amenzi. Nu sunt deloc mici și se dau în deplină legalitate.

„Amenzile sunt mari. Când urcați în transportul în comun, purtați masca. Și corespunzător, pe nas” - este ceea ce le spune polițistul local oamenilor din autobuz. Deocamdată, le spune sub formă de sfat și le oferă și măști, scrie Digi24.

Sunt călători care uită cu desăvâșire că purtarea măștii în autobuze și tramvaie este obligatorie.

De săptămâna viitoare, amenzi

Polițiștii locali și controlorii de la Societatea de Transport București merg în inspecție prin mijloacele de transport în comun și în zilele următoare să vadă cum se protejează călătorii. Pasagerii nu sunt amendați în cazul în care nu au mască. Polițiștii le dau o mască și le spun de ce este important să o poarte.

Citeste si:
ANPC anunță că a descoperit lucruri ”șocante” în bucătăriile...
ANPC anunță că a descoperit...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Călătorii trebuie să respecte și regulile de distanțare socială în mijlocul de transport în comun.

„Noi am încercat si le-am spus prevederile legale, nu putem urca în fiecare autobuz să îi îndepărătm, mai ales la ore de vârf. Noi avem o flotă foarte mare, de exemplu, când nu sunt ore de vârf, avem autobuze goale aproape, dar le-am lăsat în trafic ca oamenii să nu urce în primul venit, pentru că în 5 minute vine altul. Nu putem să îi oprim să nu urce, îi rugăm însă să nu stea foarte aproape”, explică Alexandru Hazem Kansou - director STB.

De săptămâna viitoare, călătorii care nu respectă regulile vor primi și amenzi. Sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Citeste si:
Masca de protecție devine obligatorie în București
Masca de protecție devine...
Sursa foto: Facebook Poliția Română

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri