Statele Unite şi-au dublat investiţia destinată companiei farmaceutice Moderna pentru susţinerea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19. Acesta intră luni în a treia şi ultima fază a testării clinice.

Compania farmaceutică americană Moderna a primit fonduri suplimentare în valoare de 472 de milioane de dolari din partea Autorităţii pentru Cercetări Avansate şi Dezvoltare în Domeniul Biomedical (BARDA), pentru susţinerea dezvoltării vaccinului său împotriva Covid-19, scrie Reuters.

Vezi și: Prima companie din lume care a ajuns la faza finală a testelor clinice pentru vaccinul împotriva COVID-19

Fondurile vor susţine studiul său clinic de fază a treia pentru vaccinul candidat împotriva noului coronavirus.

În luna aprilie, Moderna a primit 483 de milioan de dolari din partea agenţiei federale, când vaccinul său experimental se afla în fază preliminară.

”Încurajaţi de datele din studiul de faza I, considerăm că vaccinul nostru mRNA ar putea ajuta la rezolvarea pandemiei de Covid-19 şi la prevenirea viitoarelor epidenii”, a declarat directorul general Stéphane Bancel într-un comunicat.

Retail jobs

Citește și: OMS laudă rezultatele vaccinului dezvoltat de AstraZeneca și Oxford, dar avertizează că ”mai este drum lung”

Finanţarea totală oferită de BARDA pentru vaccinul experimental al Moderna împotriva noului coronavirus, primul din SUA care va fi testat pe oameni, se ridică la circa 955 de milioane de dolari.

Vaccinul utilizează mesager ARN (mRNA) pentru a fi inoculat împotriva noului coronavirus.

Un studiu de fază a III-a, efectuat în colaborare cu Institutul pentru Boli Infecţioase şi Alergii, începe pe 27 iulie şi implică 30.000 de participanţi.

Moderna a anunțat că este pe cale în continuare să poată livra circa 500 de milioane de doze pe an şi posibil până la 1 miliard de doze pe an, începând din 2021.

Alături de Moderna, Pfizer, Novavax şi AstraZeneca sunt alţi producători de medicamente care au primit finanţare din partea BARDA pentru dezvoltarea de vaccinuri împotriva noului coronavirus.

Citeste si:
Peste 4.500 de români s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24 de...
Peste 4.500 de români s-au...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri