Coronavirus: Dolly Parton a contribuit cu un milion de dolari la dezvoltarea vaccinului laboratoarelor Moderna

Celebra cântăreaţă country Dolly Parton a finanţat cu un milion de dolari dezvoltarea vaccinului realizat de laboratoarele Moderna, care au anunţat recent că potenţialul lor vaccin împotriva COVID-19 are o eficacitate de 94,5%, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Dolly Parton figurează în raportul preliminar al vaccinului ca unul dintre principalii investitori ai cercetării ştiinţifice, alături de National Institute of Allergy and Infectious Diseases şi de Universitatea din Emory.

Banii au ajuns la laboratoarele Moderna după ce artista a donat un milion de dolari Universităţii Vanderbilt din Nashville, Tennessee, sub eticheta "Dolly Parton COVID-19 Research Fund", care ulterior au fost destinaţi dezvoltării vaccinului.

"Bunul meu prieten, doctorul Naji Abumrad, care a fost implicat mulţi ani într-o cercetare la Vanderbilt, m-a informat că s-au făcut progrese uimitoare într-o investigaţie privind tratamentele împotriva coronavirusului. Voi dona un milion de dolari centrului Vanderbilt pentru această cercetare şi pentru a încuraja şi alte persoane să facă donaţii", a spus artista în aprilie.

Mass media americane şi simpatizanţi ai cântăreţei au mulţumit pentru gestul făcut de Parton. "Dolly Parton salvează lumea şi este ceva care nici măcar nu mă surprinde", a scris un fan al său pe reţelele de socializare.

Citeste si:
Agenția Europeana Medicală crede că vaccinarea va începe înainte de...
Agenția Europeana Medicală...

Moderna avansează rapid în încheierea de acorduri pentru lansarea pe piaţă a potenţialului său vaccin, imediat ce i se va confirma eficacitatea şi securitatea, după ce luni primele date privind testele de faza 3 au arătat că se află pe drumul cel bun. Vaccinul, care a fost administrat unei părţi din cei 30.000 de voluntari participanţi la faza 3, a declanşat un răspuns imunologic la 5 dintre cei 95 voluntari contagiaţi cu COVID-19 în timpul testelor.

Restul de 95 de voluntari au primit un placebo, utilizat pentru a verifica evoluţia bolii în rândul populaţiei nevaccinate.

VIDEO PARODIE COVER JOLENE: VACCINE

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri