Miliardarul american Jeff Bezos a declarat că va dona încă din timpul vieții cea mai mare parte a averii sale, efortul său urmând să contribuie la cauze cum ar fi schimbările climatice și unificarea societății în fața diviziunilor politice și sociale.

Astfel, într-un interviu exclusiv pentru CNN, miliardarul a declarat că va dona cea mai mare parte a averii sale de 124 miliarde de dolari.

Acesta, care a acordat interviul alături de partenera sa, o fostă jurnalistă cunoscută de asemenea pentru cauzele umanitare în care este implicată, a mai arătat că, în prezent, cuplul dorește să construiască "o anumită capabilitate" pentru a putea dona acești bani.

Jeff Bezos a acordat de altfel recent "Premiul Bezos pentru curaj și civilitate", o recompensă acordată persoanelor care excelează în ceea ce privește cauzele umanitare, în valoare de 100 de milioane de dolari, cântăreței Dolly Parton.

Acest premiu a mai fost acordat în trecut activistului Van Jones și bucătarului Jose Andrés, acesta din urmă direcționând o parte din sumă pentru hrana ucrainenilor, conform aceleiași surse.

Miliardarul american a mai donat de altfel aproximativ 10 miliarde de dolari pentru așa-numitul "Fond Bezos pentru Pământ", motivația principală a gestului fiind reducerea amprentei de carbon a construcțiilor din ciment și oțel.

"Partea dificilă este de a ne da seama cum să donăm acești bani într-un mod organizat", a declarat Jeff Bezos, publicația citată notând faptul că acesta a dat de înțeles că ar dori, totuși, să obțină anumite beneficii de pe urma donației.

"Să facem Amazon nu a fost simplu. A fost nevoie de multă muncă, colegi foarte inteligenți și cred că filantropia este ceva similar", a mai spus Bezos.

Pentru a pune în context suma care urmează a fi donată de miliardar, trebuie spus, spre exemplu, că datoria externă totală a României, publică şi privată, a ajuns la 141,4 miliarde euro, conform unui raport BNR.

Sursa foto: Shutterstock / DFree

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri