România pierde lupta cu virusul. Ce putem face?

Atunci când, peste ani, copiii de astăzi vor întreba cum s-a pierdut lupta cu cel mai mare inamic al începutului de mileniu, răspunsul va fi dureros de simplu: nu s-a purtat masca. Lumea nu s-a protejat. Cum, doar atât? vor întreba aceștia. De atât de puțin depindea să trăim într-o țară ok și nu s-a putut? Ei bine, da. Păi din câte știam străbunicii noștrii au fost deportați în Siberia, bunicii au înfruntat comunismul și altele asemenea, dar cu toate astea generațiile dinaintea noastră nu au putut purta o mască?

„Va fi tot mai greu să revenim la normalitate”

Răspunsul afirmativ la această întrebare va crea o falie între generații cum puține au fost. Iar asta pentru că adulții de astăzi vor fi considerați, și pe bună dreptate, arhitecții dezastrului României de mâine. Cât despre faptul că țara noastră pierde acum, în aceste momente, lupta cu virusul, nu mai există loc de dubiu. Este suficient să ne uităm la cifre, apoi este suficient, din nou, să ne uităm la atitudinea oamenilor și înțelegem unde se pierde lupta, minut de minut, clipă de clipă.

Ieșirile specialiștilor în domeniu, în special medici, confirmă gravitatea situației, aceștia declarând, la unison, că această luptă nu se câștigă în spitale. Iar, pe de altă parte, Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, trage un semnal de alarmă și spune că „trebuie să înțelegem cu toții un lucru foarte simplu, indiferent de opțiunea noastră politică, oricâte eforturi ar face Guvernul, dacă împreună nu oprim răspândirea virusului Covid-19, va fi tot mai greu să revenim la normalitate și să relansăm economia”. Și are dreptate, firește. Suntem într-o situație în care, ori acționăm cu toții pentru a ne salva, ori pierim cu toții. "

Citește articolul intregral pe RisCo.ro.

Citeste si:
STUDIU: COVID ar putea să devină o boală sezonieră, la fel ca răceala
STUDIU: COVID ar putea să...
Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri