Parlamentul a adoptat o lege cu impact major în industria alimentară

Parlamentul a adoptat o lege cu impact major în industria alimentară. Producătorii vor fi obligați să limiteze drastic acizii trans din alimente. Maximum două grame la 100 de grame de grăsime din conținut. Sunt cele mai dăunătoare grăsimi care se găsesc în margarină, fast-food, mezeluri, produse coapte precum biscuiții și prăjiturile. Mulți renunță cu greu la astfel de produse deși conștientizează că sunt dăunătoare scrie Digi24.

Producătorii apelează îndeosebi la acizii grași trans nesaturați pentru că aceștia prelungesc termenul de valabilitate al produselor și le conferă un aspect plăcut.

Parlamentarii români au adoptat legea la un an după ce Comisia Europeană a aprobat un regulament care vizează alimentele bogate în grăsimi procesate. Aceste grăsimi ar declanșa bolile ce provoacă anual 50.000 de decese în Europa.

Producătorii care nu vor respecta legea riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 30.000 de lei. Iar produsele vor fi retrase de pe piață.

Uleiurile parțial hidrogenate sunt principala sursă de grăsimi trans produse industrial. Acestea sunt ingrediente în multe alimente, inclusiv margarina; alimentele prăjite; produsele coapte cum ar fi biscuiții și prăjiturile și produsele pre-fabricate, potrivit OMS.

Citeste si:
Mega Image deschide cel de-al doilea magazin din Oradea
Mega Image continuă...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...
Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri