Masca devine obligatorie și în județele Dolj și Sibiu

Purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise devine obligatorie, de sâmbătă, și în județul Dolj, în urma unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Măștile trebuie să acopere gură și nasul și trebuie purtate în piețe, târguri, în zonele de așteptare pentru pasageri, dar și în zonele pietonale intens circulate.

"Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dolj a adoptat astăzi, 01.08.2020, o hotărâre cu privire la măsurile necesare pentru punerea în aplicare a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, devine obligatorie purtarea măștii de protecție, să acopere gură și nasul, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise", se arată într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Dolj.

Vezi și: LIVE TEXT | Județele unde trebuie să purtăm masca de protecție și în aer liber

Astfel, este obligatorie purtarea măștii în piețele și târgurile organizate în localitățile din județul Dolj, pe toată durata de funcționare a acestora, în zonele de așteptare pentru pasageri (stații de autobuz/microbuz și tramvai, peroane ale stațiilor/ gărilor C.F și autogarilor, zona adiacentă a Aeroportului Internațional Craiova cuprinsă între terminalul aeroportului și drumul național DN 65, inclusiv în parcarea aeroportului), indiferent de intervalul orar, dar și în zonele pietonale intens circulate din municipiul Craiova, în intervalul orar 20.00-02.00, în zona Centrului Vechi, în perimetrul delimitat de străzile Calea Unirii, A.I.Cuza, Mihail Kogălniceanu și Arieș, inclusiv pe sectoarele străzilor nominalizate aferente perimetrului delimitat.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sibiu a decis că, începând cu dată de 3 august, să instituie obligativitatea purtării măștii de protecție și în spațiile deschise aglomerate, că măsură de prevenire și limitare a răspândirii SARS-CoV-2, informează Prefectura Sibiu.

Citeste si:
Județele cu cele mai multe și cele mai puține cazuri de infectări...
Județele cu cele mai multe și...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri